Publicado 14/6/2019 16:12:47 +02:00CET

Perelló veu "possible" un govern de Junts per Tàrrega en minoria mentre ERC es postula per liderar el canvi a la ciutat

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El posicionament que prengui el PSC en el ple d'investidura serà clau a l'hora d'escollir l'alcalde per als pròxims quatre anys

ACN

Tàrrega.-L'alcaldessa en funcions de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, veu més "possible" un govern de Junts per Tàrrega en minoria, que no pas la possibilitat d'un govern de coalició amb alguna de les altres tres formacions que van obtenir representació al consistori el 26-M. Per la seva banda, ERC-MES també es postula per liderar un govern de "canvi, progressista i independentista" a Tàrrega, amb el suport de la CUP, després que ambdós partits hagin consensuat un programa de govern. Les eleccions municipals a la capital de l'Urgell van donar set regidors a Junts per Tàrrega, cinc a ERC-MES, tres a la CUP, i dos al PSC. El posicionament que prenguin els socialistes en el Ple d'investidura d'aquest dissabte serà clau per a l'elecció de l'alcalde o alcaldessa de Tàrrega per als pròxims quatre anys.

L'alcaldessa en funcions posa en valor que Junts per Tàrrega va ser la força més votada el 26-M i, en aquests moments, veu més possible un govern d'aquesta formació en minoria. Perelló considera que JxTàrrega manté "punts de vista diferents" amb les altres tres formacions que van obtenir representació el 26-M al consistori targarí i, fins i tot, amb alguna d'elles "alguns aspectes que són antagònics". L'alcaldessa en funcions considera que la suma dels set regidors de Junts per Tàrrega amb els dos obtinguts pel PSC ja permetrien configurar una majoria però ha recordat el compromís expressat durant la campanya per Junts per Tàrrega "que no pactaríem amb formacions que tinguessin alguna cosa a veure amb el 155". D'altra banda, descarta un govern amb ERC i la CUP i acusa, sobretot els republicans de "fer prevaler molt el partit i deixar massa de banda el que és governar la ciutat".ERC-MES vol liderar un govern de "canvi, progressista i independentista" a TàrregaPer la seva banda, ERC-MES defensa que el resultat del 26-M reflecteix "un clar suport dels votants a les forces d'esquerres i independentistes de Tàrrega". En aquest sentit, els republicans es postulen per liderar un govern "un govern progressista, republicà i independentista, que faci possible un nou estil de govern a Tàrrega" i, amb la voluntat de fer-lo possible, han consensuat un programa de govern amb la CUP per als pròxims quatre anys. Així, ERC-MES ha anunciat que proposarà al ple de constitució del nou ajuntament a Alba Pijuan com a candidata a l'alcaldia de Tàrrega després de la renúncia, per motius personals, del cap de llista Òscar Amenós. A més dels vots de la CUP, els republicans necessitarien sumar, al menys un dels vots del PSC, per poder fer-se amb l'alcaldia. En cas contrari, Rosa Maria Perelló continuarà al capdavant del consistori targarí.