Publicado 20/1/2019 8:57:13 +01:00CET

Pere Vila demana passar "dels titulars als fets" amb la conversió de l'aeroport de Girona en la quarta pista d'El Prat

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El delegat del Govern es mostra "escptic" amb la voluntat del govern espanyol de mantenir el compromís del govern del PP

ACN

Girona.-El delegat del Govern a Girona, Pere Vila, ha demanat al govern espanyol que passi "dels titulars als fets" per convertir l'aeroport de Girona en la quarta pista d'El Prat. Vila ha assegurat que cal veure "si el projecte de la quarta pista és una realitat" ja que de moment no veu "acords ferms" que vagin en aquesta línia. De fet, el delegat ha recordat que aquesta va ser una promesa del ministre de Foment Íñigo de la Serna, per que ara falta comprovar si el govern del PSOE manté aquesta aposta. De moment, el representant del govern catal s'ha mostrat "escptic" amb aquest projecte per ha apuntat que no hi veu "més sortida" perqu l'aeroport barceloní est "en xifres de saturació extrema".

El delegat del Govern a les comarques gironines, Pere Vila, ha demanat al govern del PSOE passar "de les paraules als fets" amb l'aposta per l'aeroport de Girona com a refor de les installacions d'El Prat. Vila ha recordat que el ministre del govern del PP, Íñigo de la Serna, va prometre convertir la terminal de Vilobí d'Onyar (Selva) en la quarta pista d'El Prat. De tota manera, el delegat ha afirmat que no té "constncia fidedigne que aquests acords s'estiguin complint, ni que s'estiguin fent els primers passos".Vila ha assegurat que "estem en aquella fase que tot són titulars". Per aix ha convidat al govern del PSOE passar "dels titulars als fets" i que es concretin accions reals que determinin el compromís. A més, el delegat ha afegit que de moment es mostra "escptic fins que no vegi acords ferms", ja que en d'altres ocasions s'havia proms una reconversió de l'aeroport gironí que al final no va arribar mai.Per Vila, el fet de construir-hi el baixador del Tren d'Alta Velocitat és una bona notícia ja que "la nova estació donaria un impuls" a les installacions gironines. Tot i així ha lamentat que la construcció del baixador sigui una promesa més, sense cap calendari concret.De tota manera, el delegat del govern catal a la demarcació gironina no veu "més sortida" que derivar una part dels passatgers del principal aeroport de Catalunya a la terminal gironina. De fet, Vila ha recordat que El Prat es troba "en xifres de saturació extrema" i per aix cal trobar-hi una sortida rpid.Vila veu difícil lligar un vol Girona-MadridEl delegat del govern ha afirmat que ara per ara és "molt difícil" recuperar una connexió aria entre Girona i Madrid. "Les dades del Tren d'Alta Velocitat marquen que de públic n'hi ha, per el tenen tot ells", ha reblat el portaveu del govern a Girona. Tot i així, no descarta que algun dia es pugui recuperar la connexió, ja que "en el seu moment va tenir molt d'xit".En parallel a aquest vol, el que sí que ha destacat el delegat és que "hi ha algunes negociacions obertes" amb diverses aerolínies per installar-se a Girona. Pere Vila ha assegurat que "hi ha molts forats negres per cobrir" pel que fa a la programació de vols des de l'aeroport gironí, per que les negociacions no són senzilles. "És una feina molt pesada amb acords que es poden trencar a l'últim moment", ha concls. De tota manera, l'evolució en positiu que est fent l'aeroport de Girona-Costa Brava en volum de passatgers els fa ser "optimistes" a l'hora de lligar nous acords.