Publicado 09/04/2019 13:51CET

El Patronat del MNAC veu "necessria" l'ampliació del museu i aposta per fer-la al Pavelló Victria Eugnia

Aprova l'Estratgia i Pla dAcció 2019-2022\/2029 del museu dirigit per Pepe Serra

ACN

Barcelona.-El Patronat del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), integrat per la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Cultura, va aprovar i donar suport per unanimitat, el passat 2 d'abril, a lEstratgia i Pla dAcció 2019-2022\/2029 que ha presentat el museu. En aquest context, el Patronat ha aprovat la idea inicial del MNAC per a la seva ampliació, amb l'encrrec de seguir treballant per a concretar-la. Tots els integrants del Consorci comparteixen "la necessitat" que el museu s'ampli, que aquest creixement es faci en el Pavelló Victria Eugnia i la idea que aquesta extensió, un cop finalitzada, pugui arribar a ocupar la totalitat del citat Pavelló. També s'han acordat unnimement els continguts principals d'aquesta ampliació.

Els continguts de l'ampliació són el trasllat de la collecció dArt Modern ja prolongada fins els anys setanta del segle XX, les exposicions temporals i els espais per a activitat educativa i programes públics. Tot aquest projecte d'ampliació té carcter collaboratiu amb altres institucions i entitats culturals de la muntanya de Montjuc i de la ciutat, com la Fundació Mies van der Rohe, entre daltres, que podran fer ús dels espais.Pla de finanament Respecte al finanament i el calendari, el Patronat ha emplaat al MNAC a treballar ens els propers mesos conjuntament amb les administracions en la definició dun possible pla de finanament públic-privat del projecte, així com de les seves fases dexecució, que shauran de sotmetre novament a laprovació del patronat.Aquest nou Pla suposa la continutat natural del projecte del museu, després de lanterior cicle estratgic 2012-2017, amb qu el centre ha doblat el nombre de visitants, ha augmentat de manera molt important la seva rellevncia i sha desplegat mpliament a Barcelona, Catalunya i a escala estatal i internacional. Objectius En aquests propers anys el museu se centrar, com ha apuntat en un comunicat, en potenciar la seva dimensió social per esdevenir un recurs de tothom i per a tothom, amb nous plans daccessibilitat, inclusió, proximitat, igualtat daccés a la cultura i treball en collaboració amb el teixit social i la comunitat. El museu continuar la feina que ha desenvolupat en els darrers anys per "transformar les seves colleccions i a generar nous relats més crítics i oberts a la discussió i la participació, i seguir incrementant la dimensió educativa i de coneixement del centre, així com la seva presncia internacional". També ser clau en aquest nou cicle assolir un nou marc regulador per al museu, que en millori la capacitat i eficincia de gestió, i en renovi la governana amb noves formes dinstitucionalitat més plurals i participatives, ampliant daquesta forma la seva representativitat social.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés