Publicado 26/09/2019 19:48

Lo Pati reflexiona sobre la influncia de la revolució tecnolgica en l'art amb la mostra 'Eugensia'

L'exposició, a cura de l'artista ampostí Jaume Vidal, presenta les obres de set artistes nacionals i internacionals

ACN

Amposta.-Les transformacions culturals i socials que la revolució digital imprimeix en el món de l'art i la visió de l'artista, en particular, són l'argument central de la reflexió que planteja 'Eugensia', l'exposició que Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre inaugura aquest dissabte al vespre i es podr visitar fins el 13 d'octubre. A cura de l'artista ampostí Jaume Vidal, la mostra presenta les obres de set artistes de diferents nacionalitats i disciplines, des de rapsodes a artistes digitals, arriba vinculada a la celebració del Vídeo Art Games (VAG), el primer certamen estatal al voltant del vessant cultural i creatiu dels videojocs, que tindr lloc a Amposta els prxims 4 i 5 d'octubre. "El que pretén Eugensia és aprofitar l'esttica i la filosofia dels videojocs per generar un discurs sobre com estan influint els avanos tecnolgics en el món de l'art i en l'evolució de l'artista", explica Vidal.

Les obres tracten d'interconnectar el món dels videojocs amb el món de lart digital i la seua evolució des d'una perspectiva crítica. Una pea del poeta i rapsoda de Deltebre, Eduard Carmona, analitza la figura del poeta ciberntic, un robot que després de llegir poemes de diversos autors escriu la seua prpia poesia. L'artista visual Alba G .Corral crea, a través de la programació tot univers dimatges que es van generant a temps real. L'obsolescncia programada també estar present a l'exposició amb una pea de la jove artista ampostina Anas Faiges. Altres peces reflecteixen una esttica que recorda als videojocs, com la dEster Fabregat i els seus tubs de tela de coloraines. L'artista Gorka Mohammed, de Santander, produir part de la seua obra a la residncia dartistes de Balada i el seu projecte per a l'exposició analitza a través de la pintura i el dibuix la psicologia dels personatges dels videojocs, éssers que es mouen en estats emocionals extrems i no tenen conscincia de la mort. L'estrs que representa per a lull hum el canvi constant d'una pantalla a l'altra quedar reflectit a través d'una pea de lartista marroquí establert a París, Mounir Fatmi, cedida per ADN Galeria. Finalment, participar a la mostra l'artista equatori, Oswaldo Terreros, que basa bona part de la seua feina en la reproducció dimatges digitals de manera analgica, utilitzant-les per intervenir edificis que algun dia van ser moderns. Les obres d'aquests set artistes que es presenten en diferents formats -pintura, escultura, projeccions, fotografia, entre d'altres- es complementaran amb la projecció del triler del videojoc 'Deus Ex', ambientat al 2027 i que prediu un món ple de posthumans amb capacitats augmentades.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés