Publicado 01/07/2019 14:48CET

Parking Shakespeare celebra 10 anys amb les obres 'L'amansi(pa)ment de les fúries' i 'Titus Andrnic'

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Interpretaran els muntatges a l'Estació del Nord i a la cloenda del Grec

ACN

Barcelona.-La companyia Parking Shakespeare celebra 10 anys amb un programa doble al parc de l'Estació del Nord: recuperaran la primera comdia de la companyia, 'l'Amansiment de la fúria', ara revisada per Carla Rovira Pitarch amb el títol 'L'amansi(pa)ment de les fúries', i s'endinsaran en la sanguinria 'Titus Andrnic', dirigida per Israel Sol. Aquestes dues produccions es podran veure al Parc de l'Estació del Nord, en dies alterns, de l'1 al 28 de juliol. El 31 de juliol, les interpretaran totes dues com a cloenda del Grec Festival de Barcelona al Teatre Grec.

La companyia ha recordat que fa 10 anys que actuen amb l'objectiu "d'apropar el teatre a tothom amb representacions gratutes de comdies de William Shakespeare, sense requeriments escenogrfics ni tcnics, on tot el protagonisme recau en el text i en els actors". Actualment, han assenyalat, el projecte té 7.000 assistents per edició i el comptador global ronda els 46.000 espectadors.Carla Rovira Pitarch revisa a 'L'amansi(pa)ment de les fúries' "una de les obres més masclistes" de Shakespeare, com ha explicat la companyia . En paraules de la directora i dramaturga, "recuperar l'Amansiment de la Fúria' al 2019 és complicat. Totes les obres de Shakespeare destillen masclisme per tot arreu per aquesta obra, a més, basa la seva tesi en la necessitat de sotmetre les dones". Rovira ha decidit en aquest cas posar el focus en la masculinitat dels personatges i de les seves relacions, "perqu és ridícula". A part de la cloenda del Grec, l'obra es podr veure al Parc de l'Estació del Nord tots els dies senars de l'1 al 27 de juliol i els diumenges 14 i 28. La segona obra que interpretaran és 'Titus Andrnic'. Parking Shakespeare recorda com acostumats a interpretar comdies, en aquesta ocasió s'endinsaran en un gran tragdia. Israel Sol posar l'accent de l'adaptació "en el despropsit d'aquesta cultura de la venjana que sembla moure els personatges i que ja és part inherent de la societat". A part de la cloenda del Grec, l'obra es podr veure al Parc de l'Estació del Nord tots els dies parells del 2 al 28 de juliol i els diumenges 7 i 21.En la cloenda del Grec, a més de la interpretació dels dos muntatges, hi haur un petit espectacle musical que far un recorregut pels 10 anys d'histria de la companyia a través de es canons que han anat formant els seus espectacles.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés