Actualizado 03/12/2014 21:08

Pares i alumnes passen la nit a l'Escola Bressol Gespa de la UAB per evitar el tancament del centre

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Les famílies asseguren que el centre serà "inviable" amb la nova retallada del 60%

Cerdanyola del Vallès (ACN).-

Una cinquantena de pares i alumnes passaran la nit a l'Escola Bressol Gespa de la UAB en un acte de protesta per "evitar el tancament del centre". Les famílies consideren que la retallada del 60% que vol aplicar el govern de la UAB de cara l'any vinent fa "inviable" la continuïtat de l'escola bressol, de 40 anys d'existència. Segons els pares, aquest ajust suposarà un augment de la quota i una nova davallada d'alumnes que acabarà amb "el tancament de facto de l'escola". Des del 2010 fins el 2013, la UAB ja ha retallat l'aportació a l'escola bressol en un 30%. El nombre d'alumnes ha passat dels 70 del curs passat als 40 actuals. La majoria de pares treballen al Campus de la UAB.Els pares paguen actualment una quota de 444 euros mensuals que inclou l'escolaritat i el menjador. En cas que la UAB apliqui la retallada, la quota pujarà fins els 495 euros mensuals. Es tracta d'una quantitat "molt elevada pels serveis que ofereix el centre", segons han explicat els pares. En xifres absolutes, el govern de la UAB pretén destinar per l'any 2015 un total de 80.000 euros, uns 110.000 euros menys que aquest any. O el que és el mateix, gairebé un 60% menys.  

Les famílies, però, recorden que les retallades pressupostaries no són noves. Segons han explicat, del 2010 fins a l'actualitat l'aportació de la UAB a l'Escola Bressol Gespa s'ha reduït en prop d'un 30%. És a dir: dels 267.000 euros de l'any 2010 s'ha passat als 190.000 euros l'any 2014.

"Tancament de facto"

Les reduccions pressupostaries s'han anat traduint en augments en la quota escolar i en una davallada d'alumnes. L'escola bressol compta actualment amb 40 alumnes, 30 menys que el curs passat. Els pares avisen que un nou augment de la quota suposarà una nova caiguda d'alumnes, perquè moltes famílies hi deixaran de portar els seus fills. Segons ha explicat en Marc Bria, un dels pares, la falta d'alumnes acabarà donant un motiu a la UAB per tancar el centre. "Es tracta d'un tancament de facto", ha afegit.

La majoria de pares treballen al campus de la UAB i asseguren que l'Escola Bressol Gespa és "essencial per la conciliació" laboral i familiar. Les famílies no descarten fer més mobilitzacions i passar més nits a l'edifici.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés