Publicado 26/3/2019 13:21:50 +01:00CET

El Parc Natural de Montsant, escenari del primer documental produt a Catalunya per conscienciar de la prdua de biodiversitat

Agencia Catalana de Noticias
ACN

ACN

Montsant.-El Parc Natural de Montsant és lescenari escollit de la primera pellícula documental produda a Catalunya per conscienciar sobre la prdua de biodiversitat que afecta el planeta. El film defuig dels missatges apocalíptics i paisatges desolats i construeix una histria emocionant al voltant de la somereta del Montsant, un insecte endmic del parc, descobert el 1897 pel zoleg tarragoní Longí Navs, segons fonts del Govern. "Someretes al Cap" és la primera producció audiovisual catalana centrada en la crisi ecolgica mundial, que es presenta amb un estil propi, lluny del clssic documental científic. Produda per la Societat Catalana de Cincies per a la Conservació de la Biodiversitat (BIOSCICAT) i MN Films, la pellícula, que barreja gnere documental i ficció, compta amb el suport del Parc Natural de Montsant, que ha collaborat mitjanant suport tcnic i logístic durant les campanyes de filmació.

També hi han collaborat la Fundació Biodiversitat, la Diputació de Tarragona, el Museu de Cincies Naturals de Barcelona, i Casanova Foto. Lobjectiu del documental és emocionar el públic, amb la convicció que només podem lluitar per all que estimem. La idea és revifar vincles emocionals que poden esdevenir cabdals a lhora de revelar-nos davant la idea de ferir la natura. El divulgador científic Eduard Punset és lencarregat de presentar un univers mgic i captivador a partir de la seva infantesa, per mostrar lemoció dun nen davant dun ésser viu irrepetible: la somereta de Montsant, una espcie que ha esdevingut una icona de la conservació biolgica a Catalunya.Precisament, la Generalitat de Catalunya, mitjanant el Parc Natural de Montsant, amb el suport de la Diputació de Tarragona i el BIOSCICAT, est impulsant la conservació de la somereta amb diverses accions, entre les quals es troba una línia de diagnosi i divulgació desenvolupada durant més de cinc anys. En aquest sentit, des del 2014 shan invertit més de 44.000 euros en accions dinvestigació, recerca, i difusió daquesta espcie en perill dextinció. La pellícula, que barreja el gnere documental i la ficció, est sent íntegrament rodada dins lmbit del Parc Natural de Montsant, i vol constituir un homenatge al seu paisatge, per donar-lo a conixer dins i fora de Catalunya. Compta amb la implicació directa dun equip de més de vint persones i la seva estrena i distribució est prevista per diferents mitjans -televisions, sales de projecció i festivals.