Publicado 13/08/2019 15:12CET

El Parc Natural dels Ports comena una campanya per preservar l'equilibri ecolgic de la zona dels Estrets

L'impacte que generen els visitants i el canvi climtic obliguen a aplicar mesures per conservar l'indret

ACN

Barcelona.-El Parc Natural dels Ports inicia una campanya informativa i de sensibilització per conscienciar els visitants de la zona dels Estrets de la necessitat de collaborar per preservar l'equilibri ecolgic de l'indret. L'impacte que provoca la creixent freqüentació de visitants i els efectes del canvi climtic fan necessria l'aplicació de mesures específiques que garanteixin la conservació dels ecosistemes de la zona. L'objectiu és donar a conixer els valors del parc natural i, alhora, fomentar les pautes de bona conducta que ajudin a mantenir l'ecosistema.

Portar el gos lligat, respectar la regulació de l'escalada, emportar-se la brossa o no fer soroll són algunes de les recomanacions que es volen remarcar amb aquesta campanya, que pretén que els visitants d'aquest indret assumeixin un paper actiu i responsable envers la conservació de l'entorn.També es vol fer incís en el control del bany dels visitants, una activitat regulada a tot el Parc Natural dels Ports des de l'aplicació del Decret sobre activitats fotogrfiques, científiques i esportives que poden afectar les espcies de la fauna salvatge l'any 1992. L'estiu passat, es va acordar posar en marxa la regulació del bany al Toll Blau, al riu dels Estrets, i al Toll del Vidre, al riu de l'Algars, els dos únics llocs al Parc on es permet el bany actualment i on es va installar la senyalització pertinent.A més, durant alguns dies d'aquest mes d'agost s'ubicaran informadors als dos accessos principals al parc (l'aparcament dels Biarnets i l'aparcament de Lliberós) i s'oferiran visites guiades gratutes per posar en relleu l'alt valor ecolgic i paisatgístic d'aquest indret, per mitj d'una activitat de senderisme que tindr lloc els dies 14 i 15 d'agost.La zona dels Estrets va ser declarada com a Refugi de Fauna Salvatge per a la preservació de les comunitats animals que hi viuen l'any 2006 i també s'ha reconegut a escala europea, donat que conté hbitats d'inters comunitari i espcies amenaades. Per aquest motiu, l'indret es protegeix grcies a ser declarat com a Zona d'Inters Geolgic, Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i Zona d'Especial Conservació (ZEC).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés