Publicado 16/10/2019 9:48:51 +02:00CET

Paluzie demana "contenció" i "proporcionalitat" a la policia: "Hi ha hagut actuacions inexplicables"

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

La presidenta de l'ANC diu que els incidents "aïllats de grups minoritaris" no les justifiquen i demana que s'investigui

ACN

Girona.-La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha fet una crida a la "contenció" i a la "proporcionalitat" a "la nostra policia". Paluzie ha dit que s'han produït "actuacions inexplicables" que "els incidents aïllats de grups minoritaris" no "justifiquen". Entre elles, ha destacat "l'encapsulament de gent pacífica a Barcelona o furgonetes a tota pastilla". "Des de l'Assemblea demanen que s'investiguin i que s'assumeixin responsabilitats, si s'escau", ha dit. La representant de l'ANC també ha volgut recordar a l'inici de la marxa per la llibertat a Girona que avui fa dos anys de l'empresonament dels 'Jordis'.

"Davant d'aquesta violència d'estat que fa més de dos anys que dura, i que s'ha materialitzat amb 100 anys de presó per fer un referèndum, faig una crida a reafirmar-nos en la mobilització no violenta". Paluzie ha dit que l'estat espanyol pretén desmobilitzar-los però ha demanat que se segueixin omplint les marxes i les carreteres i ha animat a fer vaga divendres. "Lluitem des de la no violència", ha afegit.