Publicado 27/9/2019 15:23:03 +02:00CET

Palafrugell anul·la més de 1.500 multes de la càmera de control de Llafranc que es van posar en temporada baixa

Hi ha una contradicció en el redactat de l'ordenança i s'ha deixat de fer el control d'accés al passeig Cipsela a l'espera de la modificació

ACN

Palafrugell.-L'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) anul·la més de 1.500 multes interposades a partir del control fotogràfic de la càmera situada a l'entrada del passeig de Cipsela de Llafranc. Es tracta de les sancions a conductors que van circular per aquest punt fora de la temporada d'estiu. El motiu és que s'ha detectat una contradicció en el redactat de l'ordenança que ho regula. L'anul·lació es remunta a l'octubre del 2018 i arriba fins a al 24 de setembre d'enguany. Els afectats que ja hagin pagat la sanció podran reclamar el retorn de l'import presentant una sol·licitud de devolució. Les multes interposades durant l'estiu i per Setmana Santa seguiran la tramitació. Des del 25 de setembre ja no se sancionen els vehicles que passen sense autorització per aquest punt a l'espera del nou redactat.

Les multes que l'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha decidit anul·lar són les que es van interposar entre el 15 d'octubre del 2018 i el 18 d'abril del 2019, i del 22 d'abril fins al 31 de maig del 2019. També han quedat sense efecte les posades des del 16 de setembre fins al 24 de setembre d'enguany. En total, són més de 1.500 sancions. Per contra, les que es van posar en període de temporada alta seguiran la tramitació per al seu cobrament : entre l'1 de juny i 15 de setembre del 2019 i des del 19 d'abril fins al 22 d'abril del 2019 (període de Setmana Santa). El consistori ha detectat una contradicció en el redactat de l'ordenança que regula el control fotogràfic de la zona de Llafranc, situada a l'entrada del passeig de Cipsela. És per això que s'informarà als afectats dels passos seguir per poder recuperar els diners en cas que ja hagin pagat la multa. Els conductors hauran de presentar un escrit al consistori reclamant la devolució. Zones amb sistema de control de pasEn els últims mesos, Palafrugell ha anat ampliant el nombre de zones d'accés restingrit amb sistemes de control de pas. Les zones afectades són la zona centre de Calella de Palafrugell (accedint pel carrer de Chopitea), la zona del carrer de la Caritat, la zona centre de Palafrugell (accedint pel carrer dels Valls), el carrer de la Concòrdia, i el passeig de Cipsela de Llafranc. Aquesta mesura pretén reduir el trànsit de vehicles en les zones indicades, augmentant la qualitat de vida dels veïns i afavorir la circulació de persones per les zones de vianants.El control d'accés a aquestes zones es fa mitjançant un càmera de control fotogràfic. Qualsevol vehicle que accedeixi a la zona sense la corresponent autorització és sancionat de manera automàtica.