Publicado 9/10/2019 10:52:00 +02:00CET

La Paeria retira "temporalment" la pancarta i el llaç groc de suport als presos i exiliats

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

L'alcalde Miquel Pueyo remarca que acaten la resolució de la Junta Electoral sense entrar en "jocs simbòlics" perquè creuen que ara toca fer "política amb el cap fred"

ACN

Lleida.-L'equip de govern de la Paeria ha retirat aquest dimecres al matí la pancarta de suport als líders independentistes empresonats i exiliats així com el llaç groc que hi havia a les dues façanes de l'Ajuntament. Ho ha fet abans de finalitzar el termini establert per la Junta Electoral de Zona (JEZ) que va enviar una resolució dimarts al desestimar les al·legacions del govern municipal a la denuncia interposada pel grup de Cs. L'alcalde Miquel Pueyo ha dit que els símbols són retirats de forma "temporal" fins després del "període d'excepcionalitat" marcat per les eleccions espanyoles, i que després els tornaran a penjar. Així mateix, ha remarcat que acaten la JEZ, sense entrar en "jocs simbòlics" perquè ara toca fer "política amb el cap fred" encara que sigui difícil a les portes de la sentència al judici del procés.

Pueyo ha recordat que la regidora de Cs Ángeles Ribes va presentar la denuncia demanant la retirada de la pancarta i el llaç el dia 1 d'octubre i que aquell mateix dia, en tres quarts d'hora la Junta Electoral es a reunir i en una hora i mitja va enviar el correu a la Paeria per retirar la pancarta. Segons l'alcalde, com que el procediment era "insostenible" des del punt de vista jurídic, van presentar un recurs al·legant indefensió i exposant que la pancarta i el llaç no són un símbol d'una candidatura ni el missatge d'un partit polític, sinó "un sentiment compartit per la majoria de la societat lleidatana".Pueyo ha volgut posar èmfasi en el fet que la retirada de la pancarta i el llaç té lloc en la "recta final" de la sentència d'un procés que "paradoxalment" uns i altres donen per "dat i beneït". Una sentència, que segons l'alcalde de Lleida, d'alguna manera "sembla anterior al mateix judici i influïda per un clima de venjança política força intens en el conjunt de l'Estat". Segons el paer en cap, la negativa a la negociació política col·loca Espanya i Catalunya en un laberint que ja ha comportat la convocatòria de 4 eleccions en 4 anys. Pueyo ha afegit que a ell i el seu govern els toca "posar pau i seny" de manera incondicional, tant políticament com personalment al costat dels "condemnats per endavant", i treballar al seu costat políticament així com participar a les mobilitzacions pacífiques perquè surtin de la presó.Finalment, l'alcalde ha dit que acaten la decisió de la JEZ sense entrar en "jocs simbòlics" perquè ara cal fer política amb el "cap fred" encara que sigui difícil perquè se sentin personal i políticament agredits com a poble, i agredits en la figura dels presos que "segurament en breu seran castigats amb una sentència que és inseparable del clima de venjança de l'Estat".