Publicado 29/10/2020 16:00CET

La Paeria preveu aprovar abans de final d'any el nou Pacte Social per a Lleida

Imatge de la tinenta d'alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica de la Paeria de Lleida, Jordina Freixanet, i el tinent d'alcalde Jaume Rutllant, durant la reunió telemàtica amb CCOO i UGT, el 29 d'octubre del 2020. (Horitzontal)
Imatge de la tinenta d'alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica de la Paeria de Lleida, Jordina Freixanet, i el tinent d'alcalde Jaume Rutllant, durant la reunió telemàtica amb CCOO i UGT, el 29 d'octubre del 2020. (Horitzontal) - Cedida per la Paeria de Lleida (ACN)

ACN

Lleida.-Amb la reunió sectorial centrada en els àmbits de la Cultura i la Participació, han finalitzat aquest dijous les reunions de treball entre membres de l'Ajuntament de Lleida i representants de CCOO i UGT per definir el Pacte Social per a Lleida 2020-2023. Aquest document, que la Paeria preveu aprovar definitivament abans que acabi l'any, serà un instrument de concertació amb els sindicats més representatius de la ciutat per dur a terme accions conjuntes per l'avenç de la ciutadania i del conjunt de treballadors en àmbits com ara els de la mobilitat, educació, participació, drets i llibertats, igualtat, entre altres. L'objectiu d'aquest nou pacte és planificar l'execució de les diferents mesures i acords en un termini de tres anys.

La tinenta d'alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica, Jordina Freixanet, ha presidit la darrera trobada de treball per elaborar el nou Pacte per a Lleida, centrada en la Cultura i la Participació. En el pla cultural s'ha acordat impulsar un major arrelament de la programació cultural als barris. "Volem planificar la programació des d'una òptica de la cultura d'arrelament, que permeti treballar la interculturalitat i donar difusió a totes les cultures", ha explicat. Pel que fa la Participació Ciutadana, en la trobada d'aquest dijous s'ha acordat la implicació activa dels sindicats, en tant que representants de la ciutadania, en el Pla d'Ordenació Urbana Municipal, en l'elaboració de reglaments, també en els consells sectorials i territorials de la ciutat, així com en el Consell de Ciutat que es posarà en marxa durant el primer trimestre del 2021. Freixanet ha fet una valoració molt positiva des les reunions sectorials i individuals realitzades per elaborar el Pacte Social per a Lleida per al període 2020-23, que permetran elaborar ja un esborrany definitiu del nou document, amb la previsió d'aprovar-lo abans de final d'any. Aquest nou pacte preveu la implicació i treball dels sindicats en l'àmbit de la concertació de tots els aspectes de la ciutat de Lleida (mobilitat, educació, participació, drets i llibertats, igualtat, entre altres). "Els sindicats donen veu a la representació de la ciutat en el conjunt", ha explicat la tinenta d'alcalde, qui ha agraït les aportacions i compromís dels representants sindicals en el conjunt de trobades que realitzades per elaborar el document definitiu del nou Pacte Social per a Lleida i que permetran planificar l'execució de les diferents mesures i acords en un termini de tres anys. Han participat en la reunió sectorial del Pacte Social per a Lleida, que s'ha celebrat de forma telemàtica, la tinenta d'alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional, Jordina Freixanet; els regidors Jaume Rutllant i Elena Ferre; Cristina Rodríguez, de CCOO, i Ramon Moreno, d'UGT.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés