Publicado 05/11/2020 11:12CET

La Paeria engega els treballs per elaborar el Pla dels Espais Verds de Lleida

Pla obert del parc dels Camps Elisis de Lleida, en una imatge d'arxiu. (Horitzontal)
Pla obert del parc dels Camps Elisis de Lleida, en una imatge d'arxiu. (Horitzontal) - Cedida per la Paeria de Lleida (ACN)

El document pretén definir uns parcs i zones verdes òptimes en biodiversitat, serveis i connectivitat

ACN

Lleida.-L'Ajuntament de Lleida ha iniciat els treballs que permetran disposar per primera vegada a la ciutat d'un Pla del Verd, en què s'establiran les característiques que han de tenir totes les zones verdes per aportar millores tant pel que fa als serveis a la ciutadania, com a la connectivitat entre els diferents espais verds i la millora i preservació de la biodiversitat. L'objectiu del pla, que es preveu enllestir al gener del 2021, és dissenyar-los perquè acullin flora i fauna d'interès, ofereixin ombra i confort, contribueixin a regular el microclima i generin una xarxa verda que permeti desplaçar-se per la ciutat seguint corredors verds. El pla abasta tant el nucli urbà com els agregats de Sucs, Raimat i Llívia, i també l'Horta de Lleida.

L'estudi pretén conservar i millorar el patrimoni natural de la ciutat, evitant la pèrdua d'espècies i habitats, assolir el màxim de superfície verda i la millor connectivitat, i obtenir els màxims serveis ambientals i socials del verd i la biodiversitat, avançant alhora en el valor que la societat assigna a aquests elements. El tinent d'alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha explicat que pretén ser "un treball rigorós que no només permetrà millorar els espais verds i la biodiversitat de Lleida, sinó que permetrà fer una ciutat més resilient davant dels reptes emergents com el canvi climàtic".El Pla dels Espais Verds de Lleida comptarà amb un procés participatiu per conèixer la percepció de la població i es planteja com un document d'anàlisi, ordenació, planificació, disseny d'espais model i definició de les connexions dels espais verds de Lleida, que establirà les bases per maximitzar les funcions principals d'aquests espais.Entre aquestes, en destaquen la capacitat per reduir l'efecte de l'illa de calor urbana, millorar la qualitat de l'aire, augmentar la biodiversitat urbana, millorar el confort dels carrers i el paisatge urbà, permetre la penetració de l'horta dins la ciutat, connectar l'espai urbà i el territori, contribuir a la conservació de la biodiversitat i augmentar la salut i el benestar dels ciutadans i oferir noves oportunitats d'integració social i de participació ciutadana en la millora de l'espai públic.El Pla del Verd es nodrirà també del Pla de l'arbrat, que s'està realitzant i que recollirà l'estat dels arbres del municipi, l'evolució que han tingut en els darrers anys i les possibles millores que cal implementar. Per fer els treballs d'aquest estudi, la Paeria ha contractat la cooperativa El Risell, una licitació que ha tingut un cost de 13.500 euros, IVA no inclòs.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés