Publicado 12/09/2019 19:43CET

La Paeria atura la tramitació de nou POUM de Lleida i aixeca la suspensió de llicncies

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

L'equip de govern vol que el planejament urbanístic sigui fruit del 'consens, la transparncia i el dileg'

ACN

Lleida.-El govern de la Paeria proposar al proper Ple aturar la tramitació del nou POUM i aixecar la suspensió de llicncies. Aix comportar que en endavant les sollicituds no hagin de complir amb dos normatives de planificació a la vegada: l'antic POUM i el nou. D'aquesta manera, l'equip de govern vol facilitar i agilitar els processos administratius que es deriven de la concessió de llicncies i es dona un temps per avaluar si es porta una segona aprovació inicial del POUM o si decideix elaborar-ne un de nou. El tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha dit que volen que el planejament urbanístic de la ciutat sigui fruit del 'consens, la transparncia i el dileg, pensant en el bé comú i en l'inters general'.

Segons Postius, la suspensió de la concessió de llicncies que va portar a terme l'antic govern municipal suposa un 'fre al desenvolupament de la ciutat de Lleida'. En aquest sentit, ha dit que el nou equip de govern preveu tirar endavant una nova aprovació inicial del POUM i s'aconsegueix el consens i la capacitat d'arribar a acords amb altres formacions polítiques i amb la ciutadania. Mentre es treballa en la millora del POUM, Postius ha dit que vetllaran per aconseguir aquest consens de la ciutadania perqu no es pot tenir 'paralitzada la ciutat amb l'aplicació simultnia de dos POUMS a l'hora de concedir les llicncies'.El tinent d'alcalde ha afegit que cal una revisió 'en profunditat del POUM perqu la ciutat necessita respostes i millorar la capacitat de generació d'una nova economia'. Així mateix, ha detallat que l'actual situació, des de l'aprovació inicial de POUM, ha motivat que s'hagin aturat un ventall molt ampli de projectes urbanístics i activitats de tot tipus perqu per tirar endavant les llicncies calia que complissin amb les dues normatives, la de l'antic planejament i el nou, i aquestes condicions les podien reunir pocs projectes.Segons Postius, actualment l'Ajuntament de Lleida només atorga llicncies que compleixen les dues normatives de planejament, la vigent (que es va fer l'any 1995 i es va aprovar l'any 1999) i la que est en trmit. En moltes ocasions, complir ambdues normatives és molt complicat i, per tant, no es pot tenir operativa una suspensió de llicncies per massa temps més.Per tot plegat, es creu que l'opció escollida, la de deixar temporalment sense efecte la suspensió de les llicncies, comporta una millora respecte altres possibilitats que la legislació urbanística planteja pel fet que permet la continuació de la tramitació del POUM a través d'una nova aprovació inicial quan es consideri oportú. A més a més, la proposta de l'equip de govern comportar un estalvi de recursos i de temps per a l'administració, que en l'actualitat ja ha estat molt costós.Full de ruta del nou POUMEl responsable d'Urbanisme ha explicat que, a partir de divendres, el govern municipal iniciar una nova ronda de trobades amb totes les entitats i organitzacions que van presentar allegacions en l'aprovació inicial del planejament amb l'objectiu de poder decidir si es fa una altra aprovació inicial de POUM o s'agafa més temps per decidir el proper planejament.El POUM s'estableix com l'instrument que defineix les estratgies i directrius de govern des del punt de vista de la planificació urbanística. És des d'aquest punt de partida que la corporació proposa un replanteig del document urbanístic que actualment es troba en trmit, promovent l'estudi de nous models i estratgies per al municipi.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés