Publicado 2/4/2019 13:36:37 +02:00CET

Nufri passa a ser el principal accionista d'Indulleida

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La firma hortifructícola de Mollerussa defensa l'autonomia de la societat d'Alguaire i aposta per crear sinrgies per ser referents al mercat internacional

ACN

Alguaire.-El grup hortofructícola Nufri de Mollerussa ha passat a ser el soci de referncia d'Indulleida després de comprar les accions d'Actel SCCL i altres socis en una operació de compravenda entre accionistes. En el marc de la Junta General Extraordinria celebrada aquest dimarts, els responsables de Nufri, han apostat per 'l'ADN pags d'Indulleida' i també han defensat l'autonomia de la direcció de la societat d'Alguaire (Segri) vers la seva. Així mateix, Nufri ha anunciat la creació de sinrgies entre les dues societats amb una estratgia per esdevenir 'referents al mercat internacional'. El president de Nufri, Francesc Argilés, passa a ser a partir d'ara també el president d'Indulleida.

Els representants de Nufri han volgut deixar clar que com a accionistes principals d'Indulleida, són els primers interessats en revaloritzar tant les produccions dels accionistes com les seves accions en la companyia. La Junta General d'aquest dimarts ha donat llum verda a la reducció del Consell d'Amdinistració de deu a vuit membres i ha procedit al seu nomenament. D'aquesta manera, aquest rgan ha quedat constitut per quatre conselleres individuals a proposta de Nufri, entre els quals s'hi troba Francesc Argilés, president de Nufri, que ser també nou president d'Indulleida; i d'altres quatre representants de les societats scies: Alpicat Fruits, Arcofrut, Cooperativa de Torrefarrera, i Fruits de Ponent.Així, Nufri estar present al Consell d'Administració d'Indulleida, mentre que Xavier Roé continuar sent director general de la societat amb seu a Alguaire. Arrelada en el sector productiu d'Espanya i el sud de Frana, els accionistes d'Indulleida són centrals hortofructícoles i cooperatives; més de 170 empreses productores que engloben més de 18.000 agricultors de l'estat espanyol i el sud de Frana.Per la seva part, Nufri est ubicada a Mollerussa i és una empresa hortifructícola fundada el 1973, integrada de manera vertical des de la producció, recondicionament i comercialització de la fruita prpia i la dels seus associats als centres de la mateixa capital del Pla d'Urgell, Bellver de Cinca (Osca), El Burgo de Osma (Sria) i Gibraleon (Huelva). A Mollerussa, Nufri compta amb una planta de producció i elaboració de sucs cremogenats i altres derivats de la fruita.