Publicado 29/5/2019 17:52:55 +02:00CET

Una nova sentència dona raó a Glovo i diu que els treballadors són autònoms

Els riders protesten aquests dies davant de la seu de l'empresa després de la mort d'un repartidor el cap de setmana passat

ACN

Barcelona.-El Jutjat Social número 24 de Barcelona ha desestimat la demanda d'un treballador contra Glovo i determina que els repartidors que treballen per la firma són autònoms. La sentència coincideix amb la proposta d'aquests dies de 'riders' davant de la seu de l'empresa catalana després de la mort aquest cap de setmana d'un repartidor en un accident de transit al centre de Barcelona. La sentència argumenta que els treballadors "fan l'itinerari que volen, utilitzant un mitjà de transport que vulguin, les despeses van al seu càrrec, no tenen assignada una zona determinada, escullen els dies i franges horàries en què presten els seus serveis" i que poden rebutjar una comanda o bé fer vacances sense comunicar-ho a l'empresa. Els riders, però, tenen almenys cinc sentències que conclouen el contrari i que, per tant, són falsos autònoms.

Es tracta de tres sentències del jutjat social número 1 de Madrid de l'abril passat en què una mateixa jutgessa determinava que els treballadors d'aquestes plataformes són falsos autònoms i haurien d'haver estat contractats, així com dues resolucions judicials més, una del jutjat social 33 de Madrid del mes de febrer passat i una altra d'un jutjat de Gijón.Per contra, Glovo esgrimeix que ja té quatre sentències al seu favor, concretament una del jutjat social 17 i del jutjat 39 de Madrid, juntament amb una altra del jutjat d'Oviedo i la coneguda aquest dimecres, que data del 21 de maig. Així mateix, l'empresa catalana també ha guanyat un altre cas a Itàlia.

el més llegit

 1. 1

  Els treballadors autoconfinados en una residència de Lleida tornen a la seva casa

 2. 2

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) recomana no anar als horts municipals per evitar contagis

 3. 3

  Un centenar de voluntaris de L'Hospitalet (Barcelona) ajuden persones vulnerables

 4. 4

  ERC crea un grup de treball per a la "reconstrucció del país" després de la pandèmia

 5. 5

  Moren tres persones en un accident amb dos camions i un cotxe a Cornellà