Publicado 27/9/2019 16:35:02 +02:00CET

La nova planta extractora d'olis de llavors de Borges a Tàrrega millorarà rendiments i reduirà impacte mediambiental

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

La firma ha invertit 10 milions d'euros en les instal·lacions que permetran incrementar la capacitat productiva fins a un 30% i suposarà un estalvi de costos

ACN

Tàrrega.-Borges Agricultural & Industrial Edible Oils (BAIEO) ha inaugurat aquest divendres la nova planta extractora de Tàrrega que permetrà incrementar la capacitat productiva fins a un 30% i ha de suposar un estalvi de costos. Segons la firma, que ha invertit 10 MEUR en les noves instal·lacions, també han de millorar el procés d'extracció incrementant la ràtio de l'oli obtingut en l'extracció d'oli de llavors, millorant la seguretat en tot el procés i la qualitat de les condicions de treball dels operaris. En aquest sentit, segons Borges, aquest darrer avenç permetrà reduir l'impacte mediambiental de les seves activitats mitjançant la disminució d'emissions COV (compostos orgànics volàtils), així com del consum de vapor, electricitat i aigua, i recursos necessaris per a l'extracció de l'oli.

Amb la inauguració d'aquest divendres, Borges Agricultural & Industrial Edible Oils culmina una part molt rellevant en l'execució del seu pla director, que contempla una inversió de 23,1 milions d'euros en el període iniciat el juny de 2018 i que acabarà el maig de 2022, amb l'objectiu d'incrementar la seva eficiència, competitivitat i sostenibilitat. La inauguració ha estat un acte d'homenatge pòstum al senyor Ramon Pont Amenós, qui va ser President de Borges International Group SL i Borges Agricultural & Industrial Edible Oils, SA, fins al passat 14 de juny. L'acte ha comptat amb l'assistència de membres del Consell d'Administració de Borges, membres de la família Prat, i l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan.