Publicado 20/09/2020 13:12CET

El nou tram cobert de la ronda de Dalt a la Vall d'Hebron tindrà tres pèrgoles fotovoltaiques al desembre

Imatge virtual general del passeig que cobreix la Ronda de Dalt a la Vall d'Hebron amb la pèrgola fotovoltaica (horitzontal).
Imatge virtual general del passeig que cobreix la Ronda de Dalt a la Vall d'Hebron amb la pèrgola fotovoltaica (horitzontal). - Ajuntament de Barcelona (ACN)

Seran 2.200 metres quadrats d'ombra que generaran l'energia equivalent a 33 llars

ACN

Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ja està fent les obres per implantar tres pèrgoles fotovoltaiques al nou tram cobert de la ronda de Dalt, situat entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron, al districte d’Horta-Guinardó. El projecte preveu instal·lar una pèrgola gran amb plaques fotovoltaiques d’una àrea aproximada d’uns 2.000 metres quadrats a l’espai polivalent de davant del mercat, i dues de petites d’uns 100 metres quadrats cadascuna al llarg del passeig i a les àrees d’activitat.

Les plaques solars es col·locaran damunt d’una estructura de pòrtics de fusta laminada on també hi haurà vegetació. Està previst que els treballs acabin el desembre, i s’hi preveu invertir 1,7 milions d’euros.Es tracta d’una instal·lació amb una potència de 50 kW que generarà aproximadament uns 75.600 kWh, l’equivalent al que consumeixen 33 llars. L’energia generada s’injectarà a la xarxa elèctrica amb l’objectiu d’ambientalitzar-la, és a dir, introduir-hi energia verda per tal de reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) que s’associen a l’energia elèctrica procedent de recursos fòssils no renovables. Amb l’energia neta que aportarà a la xarxa aquesta instal·lació, es podran estalviar 27.540 kg de CO2 equivalent.L’objectiu és aprofitar totes les oportunitats de generar electricitat que ofereix l’espai públic. La incorporació d’aquest tipus d’element com a solució urbanística permet la generació d’energia renovable i de proximitat i, alhora, dotar d’ombra espais d’estada de la ciutat.Durant les obres quedarà tancat l’àmbit d’actuació --la part central del passeig-- i el carril bici en sentit Llobregat estarà tallat. Fins al 30 d’octubre, per la descàrrega dels materials, serà necessari fer ocupacions puntuals alguns matins del costat muntanya de la calçada mar. S’afectarà el carril bici bidireccional i un carril de circulació, i se senyalitzarà degudament.La instal·lació solar completarà el projecte de cobertura de la ronda de Dalt al seu pas per la Vall d’Hebron, que es va estrenar el gener passat. Des de llavors, el veïnat gaudeix d’un nou passeig d’uns 200 metres de longitud i 3.800 metres quadrats de superfície que contribueix a reduir la fractura urbana que suposa la ronda i millorar la qualitat de vida de les persones.Amb la cobertura s’ha volgut donar resposta a les diferents necessitats relacionades amb la permeabilitat entre els barris, els recorreguts per a vianants, la mobilitat rodada, la renaturalització i la relació entre equipaments existents i nous usos. Tot plegat, fomentant un nou entorn urbà saludable per a les persones, diu el consistori en un comunicat.

el més llegit

 1. 1

  L'humorista gràfic Ermengol dona a la ciutat de Lleida el seu llegat artístic com a dibuixant de premsa

 2. 2

  La Guàrdia Civil deté l'alcalde de Cabrera de Mar, el regidor d'Urbanisme i l'arquitecte municipal

 3. 3

  Els brots de covid dels hospitals de Tortosa, Jesús i Amposta afecten 51 usuaris i professionals

 4. 4

  AMPLIACIÓ:Althaia comença a desprogramar activitat quirúrgica i ambulatòria per l'augment de casos de covid-19

 5. 5

  Mor a Terrassa el 'cantaor' i compositor Parrita

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés