Publicado 18/07/2019 17:06CET

El nou saló Barcelona Wine Week rep el suport del sector vitivinícola de l'Estat

La Federació Espanyola del Vi i Alimentaria arriben a un acord per impulsar la primera edició de l'esdeveniment, que se celebrar el febrer de 2020

ACN

Barcelona.-El nou saló vitivinícola de Fira de Barcelona, el Barcelona Wine Week, ha rebut suport del sector de l'Estat. La Federació Espanyola del Vi (FEV) ha arribat a un acord amb Alimentaria firmat aquest dijous i s'ha comproms a impulsar l'esdeveniment, que se celebrar del 3 al 5 de febrer del 2020. L'organització, que agrupa 600 empreses, animar les bodegues espanyoles més reconegudes a ser-ne expositores i convidar 1.000 professionals compradors de vi de l'Estat i 300 d'internacionals de 37 pasos "estratgics" pel sector com el Regne Unit, Alemanya, Estats Units, Rússia, Mxic, Brasil o la ciutat de Hong Kong. L'esdeveniment ocupar 30.000 metres quadrats dels recintes de la Fira amb uns 600 expositors i preveu reunir 15.000 visitants professionals i organitzar 5.800 reunions.

L'empresa pública va anunciar que creava l'esdeveniment a través de la societat Alimentaria Exhibitions el passat febrer per "visibilitzar la potncia internacional dels vins espanyols" i potenciar una de les principals indústries productores i exportadores.El saló ser de carcter biennal i s'articular al voltant de la diversitat de zones productores a Espanya. L'espai ha sorgit com a una "emancipació" de la zona dedicada al vi de la fira gastronmica Alimentaria, Intervin. A més de vins ecolgics o biodinmics, la fira també comptar amb destillats, equips, utensilis i serveis orientats al sector.Fira espera que la collaboració estratgica amb la federació es vegi reflectit en el nombre de visitants de l'Estat. El director general d'Alimentaria Exhibitions, José Antonio Valls ha destacat en declaracions recollides en un comunicat que el saló vol ser un fidel reflex de l'estat de la indústria del vi a Espanya i una oportunitat per continuar potenciant la seva internacionalització."El paper de la FEV com a soci estratgic i altaveu d'inquietuds i necessitats del sector ser clau per fer d'aquest projecte la gran plataforma de negocis i oportunitats que tots els agents del sector estan esperant", ha dit Valls. D'altra banda, el director general de la FEV ha assegurat que el saló és "una bona notícia" que pot contribuir a millorar la imatge i el valor del vi espanyol als mercats internacionals.Per afavorir els contactes entre els expositors i els distribudors, importadors, majoristes o detallistes, es posar en marxa una eina informtica anomenada BWW Matchmaking System que permetr "optimitzar" el contacte entre ells.A més, es reservar un espai per a fer-hi sessions formatives, conferncies i taules rodones que també comptar amb installacions artístiques i degustacions amb música. Segons l'organització, la gastronomia tindr un "paper fonamental al saló" amb la presncia de cuiners "molt reconeguts".En aquest espai multidisciplinari, els professionals podran tastar vins en una barra amb productes elaborats per 50 enlogues per promoure la visibilitat de les dones al sector.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés