Publicado 8/7/2019 17:06:51 +02:00CET

Nou protocol a l'Arnau de Vilanova per millorar les cures de ferides quirúrgiques ginecològiques i obstètriques

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El canvi, liderat pels professionals d'infermeria, té per objectiu reduir les complicacions del lloc quirúrgic com les infeccions, entre altres

ACN

Lleida.-L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha estrenat aquest juliol un nou protocol per a la cura de ferida quirúrgica tancada. La millora consisteix en aplicar una nova teràpia en aquestes ferides, com per exemple les cesàries, a través de la Teràpia de Pressió Negativa (TPN) en pacients de risc i l'ús d'apòsits post-op de cura en ambient humit en la resta de pacients. L'objectiu d'aquest canvi és reduir les complicacions del lloc quirúrgic, com són les infeccions, els seromes (acumulacions excessives de líquid corporal) i les dehiscències (obertures) de sutura. Aquest pla de millora és el fruit d'un procés de treball que implica diferents serveis de l'hospital com són la planta d'hospitalització de Ginecologia i Obstetrícia, l'Àrea Quirúrgica i les Consultes Externes.

El canvi està liderat pels professionals d'infermeria, al capdavant dels quals hi ha Mónica Trillo, supervisora de Ginecologia i Obstetrícia, i Pilar Ibars, infermera i consultora de ferida crònica i complexa de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.