Publicado 9/3/2019 14:33:48 +01:00CET

Nou Barris celebra el canvi de nom de l'avinguda de Borbó per avinguda dels Quinze

La iniciativa va recollir més de 1.500 signatures dels vens i s'emmarca en un procés de "recuperació de memria histrica"

ACN

Barcelona.-L'Associació de venes i vens de Torre Llobeta-Vilapicina i la Taula de Nou Barris per la República han celebrat poder "recuperar la memria histrica de Nou Barris" en haver oficialitzat el canvi de nom de l'avinguda de Borbó per avinguda dels Quinze. El canvi de nom ha estat un procés "bastant fcil", segons Pep Ortiz, coordinador de l'associació de Vens i entitat a Nou Barris, ats que es van recollir més de 1500 signatures i zero allegacions. A més, ha volgut reconixer el suport dels grups municipals de Barcelona en Comú, ERC i PDCAT en aquesta iniciativa venal.

Aquest dissabte 9 de mar, s'ha dut a terme l'oficialzació de la iniciativa venal de Nou Barris de canviar el nom de l'Avinguda de Borbó per avinguda dels Quinze, després de quatre anys de la seva primera proposta. L'acte ha comptat amb la presncia de Pep Ortiz, coordinador de l'Associació de Vens i entitat de Nou Barris i membre de la Taula Unitria per la República, i Xavier Juanto, membre de l'Associació de Vens de Torre Llobeta Vilapicina, que han explicat qu suposa el canvi de nom pel barri i l'impacte que aquest genera per les generacions que venen. La iniciativa sorgeix d'un procés de divulgació i participació mitjanant actes i xerrades, tant des del punt de vista histric com de conscienciació, i segons ha explicat Juanto, ha comportat que tant les associacions d'identitats del barri com la participació de més de 1.500 persones que van donar suport la signatura, demanessin el canvi de nom. El membre de l'Associació de Vens de Torre Llobeta Vilapicina explica que el canvi de nom representa un "fet histric", principalment de la zona que dóna a passeig Maragall on hi havia la parada del Tramvia 46. Així mateix, ha comentat que molts instituts de la zona han aprofitat l'avinentesa per fer xerrades amb els joves per recuperar la memria histrica sobre com eren aquests barris des de la postguerra.Juanto explica que el motiu del nom nou es deu al cost de "quinze cntims" que tenia el recorregut del Tram des d'Urquinaona fins a Passeig Maragall i ha afegit que suposa la "recuperació de tot pel que van lluitar" els avantpassats, i ha destacat que s'hagi fet "amb una iniciativa venal". Així mateix, Juanto ha volgut reconixer "tant el suport com el vot afirmatiu" que els grups municipals de Barcelona en Comú, ERC i PDCAT han donat a aquesta iniciativa i ha afirmat que l'Associació de Vens seguiran reivindicant altres temes relacionats amb la sanitat o la república, entre d'altres.Així mateix, Pep Ortiz ha afegit que continuaran treballant per treure alguns noms de carrers que considera que no responen a "uns valors democrtics" i a una "societat moderna". També ha fet referncia a la importncia d'aquest fet per les futures joventuts i ha afegit que el suport del barri ha anat més all del que la Taula en el seu moment preveia. En aquest sentit, ha afirmat que "si els vens s'uneixen són capaos de moltíssimes coses".