Publicado 22/01/2019 17:33CET

Una norantena d'aturats troben feina a través de programes d'inserció laboral gestionats per l'Ajuntament de Trrega

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Els beneficiaris són de perfils diversos tant en edat com en nivell d'estudis

ACN

Trrega.-Un total de 92 persones en situació d'atur han aconseguit contractes de feina durant el 2018 a través de diversos programes de formació, orientació i inserció gestionats des de l'Ajuntament de Trrega. Es tracta d'iniciatives que afavoreixen la incorporació al món laboral així com l'adquisició d'experincia per a consolidar la inserció al mercat del treball. Els beneficiaris són de perfils diversos tant en edat com en nivell d'estudis. El consistori ha desenvolupat bona part d'aquests programes mitjanant el Centre de Formació la Solana, que ha ajudat 64 persones a gaudir d'un contracte de feina. La capital de l'Urgell destina un 19% del pressupost municipal al foment de l'ocupació i el benestar social.

En concret, el projecte 30 Plus ha proporcionat 20 contractes a persones majors de 30 anys mentre que el Fem Ocupació per a Joves ha proporcionat 24 contractes a persones d'entre 16 i 29 anys. Ambdós programes, que suposen una taxa d'inserció del 100%, tenen l'objectiu de formar els participants i posar-los en contacte amb empreses del territori que necessiten personal. Parallelament, la Solana va organitzar un Certificat de Professionalitat d'Operacions Auxiliars de Comer, dins del programa FOAP, on 7 joves van aconseguir inserir-se en el sector del comer (la taxa d'inserció representa el 63,9% dels alumnes que van superar el curs). D'altra banda, el Centre de Formació la Solana també ha gestionat altres programes que subvencionen la contractació de personal en diverses rees de l'Ajuntament: Garantia Juvenil (amb 4 contractes laborals a joves menors de 29 anys) i Enfeina't (amb 3 contractes a persones en situació de desocupació de llarga durada). A més, unes altres 6 persones s'han incorporat també al món laboral grcies a la intermediació de la Solana fora dels programes citats. Els sectors on s'ha efectuat la major part de la contractació han estat l'hostaleria, l'alimentació, la metallúrgia, el comer, el transport, l'educació, la construcció, l'oci, la manufactura industrial i l'agricultura. El finanament d'aquests programes prové de l'Ajuntament de Trrega, el Servei d'Ocupació de Catalunya, la Generalitat i el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). D'altres programes, com el del Sistema de Garantia Juvenil, compten també amb finanament del Fons Social Europeu. Programa SALT per a persones en situació de vulnerabilitatD'altra banda, l'Ajuntament de Trrega també ha propiciat la contractació de 21 persones dins el programa SALT, el qual fomenta l'ocupació de persones en situació de vulnerabilitat. Aquesta iniciativa es du a terme en collaboració amb entitats i altres departaments del consistori. Així, 9 persones van ser contractades temporalment pels Serveis Municipals per donar suport a tasques de manteniment; 2 persones van ser contractades dins el projecte d'Horts Socials; i unes altres 10 persones destinades a Cartaes, empresa d'inserció. Programa Treball i Formació impulsat conjuntament des de tres rees municipalsAixí mateix, l'Ajuntament de Trrega ha facilitat la contractació de 7 persones aturades grcies al programa Treball i Formació. Les persones contractades, amb formació obtinguda a la Solana, van reforar les tasques de la regidoria de Serveis Municipals. Des de l'Ajuntament de Trrega es fa una valoració molt positiva dels resultats de tots aquests programes, als quals es donar continutat durant aquest any 2019. Cal recordar que el pressupost municipal ha destinat un 19% a partides de benestar social i foment de l'ocupació.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés