Només dues de les disset estacions de mesurament de gasos tòxics van registrar excessos d'NO2 el 2018

Publicado 12/3/2019 20:06:38CET

Els límits legals d'aquest contaminant no es van superar ni al Vallès Occidental, ni a l'Oriental ni al Baix Llobregat

ACN

Barcelona.-Només dues de les disset estacions de mesurament de gasos tòxics de la conurbació de Barcelona han superat els límits legals de diòxid de nitrogen (NO2) durant l'any 2018. L'any 2010 els superaven totes. Són dades que ha ofert la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat aquest dimarts a Brussel·les (Bèlgica). Mercè Rius ha celebrat la tendència positiva pel que fa a l'emissió d'aquest tipus de gas que s'ha observat en el darrer exercici a la zona, segons les dades que facilita l'executiu. La xifra del 2018 millora també la del 2017, quan van ser cinc les estacions de la conurbació urbana que van registrar nivells d'NO2 superiors als que permet Europa.

Així, només l'estació de mesurament situada a l'Eixample de Barcelona i la de Gràcia-Sant Gervasi, situades a la zona de qualitat de l'aire (ZQA) 1, han superat els 40 micgrograms per metre cúbic d'NO2 que permet la normativa europea durant l'any 2018. En canvi, i a diferència del 2017, l'any passat no es va superar aquest límit en cap de les estacions situades a la ZQA 2, que comprèn municipis del Vallès Oriental i Occidental i del Baix Llobregat.Així doncs, l'executiu català destaca que un 93% de les estacions de les zones 1 i 2 –28 de les 30 estacions– compleixen el valor límit anual. Per zones, la ZQA1 té un 88% de les estacions que compleixen (15 de 17) i la ZQA2, un 100% (12 de 12). A més, en aquesta última, els nivells detectats són, en general, més baixos, apunta la mateixa font.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.