Publicado 13/3/2019 14:31:01 +01:00CET

Només a una de cada quatre dones a qui s'ha extirpat la mama se li practica una reconstrucció de pit

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Una trobada internacional reuneix a Barcelona 40 experts i més de 400 especialistes per parlar dels nous avenos sobre cirurgia oncoplstica

ACN

Barcelona.-Un 90% de les dones a qui s'ha practicat una mastectomia a causa d'un cncer de mama haurien de poder optar a una reconstrucció immediata del pit, és a dir, en la mateixa operació. L'únic motiu que ho impediria és que el tumor estigués molt avanat i la reconstrucció comportés un risc per a la pacient. Ho ha explicat el cap del Servei mancomunat de Cirurgia Plstica de l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar, el doctor Jaume Masi, en el marc de la trobada internacional Barcelona Breast Meeting (BBM). Ara bé, el doctor Masi ha apuntat que només entre un 15% i un 50% de les pacients opten a una reconstrucció immediata (són les últimes dades recollides per la Societat Espanyola de Cirurgia Plstica en un estudi de fa uns anys) i ha atribut aquests baixos nivells a "limitacions, o de professionals i de coneixement o de recursos". Només a una de cada quatre dones a qui s'ha extirpat part o tota la mama se li ha reconstrut, de forma immediata o en una segona operació.

El BBM 2019, que organitza aquest servei mancomunat de l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar, reuneix a Barcelona aquesta setmana 40 experts de tot el món i més de 400 especialistes per parlar dels nous avenos sobre cirurgia oncoplstica, reparadora i esttica de la mama.