Publicado 12/9/2019 6:00:53 +02:00CET

Només un 33% dels barcelonins veuen el cotxe com la millor opció per moure's per la ciutat

El 90% creuen que amb menys vehicles pujaria la qualitat de vida tot i que només un 27% deixaria de tenir autombil

ACN

Barcelona.-Només un 33% dels barcelonins creuen que el cotxe és la millor opció per moure's per la ciutat, i el 90% asseguren que amb menys vehicles la qualitat de vida a la capital catalana milloraria. De fet, un 87% admeten que farien servir menys el cotxe si hi hagués opcions alternatives, tot i que només un 27% renunciaria a tenir-ne. Les dades són d'un estudi de Harris Interactive per Drivy publicat aquest dijous, que també apunta que els barcelonins aproven pels pls, amb un 5,1, les iniciatives municipals per combatre el trnsit. Entre les opcions que demanen per deixar d'utilitzar tant el cotxe, els barcelonins prioritzen una millora del transport públic (55%) i un 26% apunta que utilitzaria solucions com els cotxes compartits.

L'estudi, que també analitza les percepcions sobre l'ús del cotxe a ciutats com Madrid, Londres, Brusselles, París o Berlín, situa la capital catalana com la que té més gent preocupada per la pollució que provoquen els cotxes: un 96% dels barcelonins creuen que la ciutat en pateix habitualment, respecte al 91% de parisencs o el 88% dels que viuen a Brusselles. També és Barcelona la ciutat que lidera el rnquing pel que fa a contaminació acústica: un 92% dels vens es queixen dels sorolls dels vehicles, percentatge que baixa fins al 89% a Madrid o el 85% a Berlín. Barcelona és una de les ciutats europees on menys vens aposten pel cotxe com a millor opció de mobilitat (33%), lluny de Madrid, on ho creuen un 43%, o de Brusselles, on la xifra arriba al 46%. A París, en canvi, un 30% dels ciutadans creuen que el cotxe és la millor opció. Pel que fa als cotxes compartits, un 77% dels enquestats a Barcelona creuen que són una opció de mobilitat positiva, més que a Londres (75%) per menys que a Madrid (82%). En aquesta línia, un 69% dels barcelonins creuen que aquest tipus de vehicles podrien ajudar a millorar la mobilitat, respecte a un 80% dels madrilenys.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés