Publicado 12/6/2019 18:33:46CET

El nombre d'empreses a l'àmbit metropolità creix un 7% entre el 2015 i el 2019 i s'acosta a les 120.000

La majoria de les empreses són del sector serveis a la producció i del comerç, la restauració i l'hoteleria

ACN

Barcelona.-El nombre d'empreses a l'àmbit metropolità de Barcelona ha crescut un 7% entre els anys 2015 i el 2019 i s'ha situat en les 119.436 durant el primer semestre de l'any, segons les conclusions del Flaix Econòmic Metropolità corresponent als primers tres mesos del 2019 i que s’ha presentat aquest migdia a l’estand de l’Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic al BizBarcelona. La majoria de les empreses del territori metropolità formen part del sector serveis a la producció (36 %), i el comerç, la restauració i l’hoteleria (34%). L’àrea metropolitana de Barcelona concentra el 46 % de les empreses del conjunt de Catalunya i el ritme de creació de noves duplica les que es constitueixen en el conjunt del territori català.

Aquest increment d’empreses també està directament relacionat amb l’augment dels preus de tots els immobles d’usos empresarials, que han augmentat entre un 3 i un 8 %. Aquest fet ha provocat un descens pronunciat de la superfície d’oferta de naus industrials, tant de lloguer com de venda, d’un 21 % i un 15 %, respectivament.Una altra de les conclusions de l'informe és que en els darrers quatre anys, des del 2015, la xifra d'aturats ha caigut un 32%, fins als 157.305 desocupats durant els primers tres mesos de l'any. A més, respecte el primer trimestre del 2018 s'ha reduït un 5%. Pel que fa a l’ocupació, s’ha produït un increment del 16 % entre el 2015 i el 2016 i del 3 % respecte del primer trimestre del 2018, de manera que hi ha 1.722.916 afiliats a la Seguretat Social. Aquesta xifra representa el 52 % del total de Catalunya. La majoria dels treballadors metropolitans pertanyen al sector serveis, especialment la producció, el comerç, la restauració i l’hoteleria.Tot i així, el 85 % dels contractes registrats a l’àrea metropolitana són temporals i la majoria d’aquests tenen una durada d’un mes o inferior.Pel que fa a la igualtat a les empreses, les dones són el 43,7% de la plantilla a les empreses a les comarques de Barcelona però ocupen només una quarta part dels llocs de responsabilitat.Gairebé un terç de les empreses han augmentat la presència femenina en la plantilla els darrers cinc anys i només el 17,5% ho ha fet en els llocs directius. D'altra banda, la jornada laboral flexible s’aplica en un 72 % de les empreses i la meitat d’aquestes tenen un pla d’igualtat.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.