Publicado 6/2/2019 18:51:53 +01:00CET

El neurleg Ignacio Hernández, premi Fundació Princesa de Girona Empresa 2019

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El guardó el distingeix per "democratitzar l'accés a la informació medico-científica de milions de pacients a través de la intelligncia artificial"

ACN

Girona.-La Fundació Princesa de Girona ha concedit al neurleg i emprenedor Ignacio Hernández Medrano el premi Fundació Princesa de Girona Empresa 2019. El guardó s'ha anunciat aquest dimecres en un acte al Palau de Congressos de Gran Canria, amb la presncia del Rei i unes 500 persones. El premiat ha estat distingit per "democratitzar l'accés a la informació medico-científica de milions de pacients a través de la intelligncia artificial". El jurat considera, a més, que Savana, l'empresa impulsada per Hernández, "genera models predictius que anticipen la millor actuació mdica davant d'un pacient, extraient coneixement científic clínic fins ara infrautilitzat".

L'auditori Palau de Congressos de Gran Canria ha estat l'escenari de l'acte on s'ha anunciat el guanyador del premi en la categoria d'empresa. La directora general de Facebook Espanya i membre del jurat, Irene Cano, ha valorat la capacitat del premiat per aprofitar la seva experincia com a neurleg creant un projecte empresarial que utilitza la tecnologia per millora la investigació mdica i la qualitat de l'assistncia dels pacients. Per la seva banda, el president de la Fundació Princesa de Girona, Francisco Belil, ha dit que el premi Empresa és "molt necessari, ja que quan un jove parla, no és fcil que sigui escoltat, i a la Fundació Princesa de Girona volem que ho sigui". "El talent necessita oportunitats per ser posat en valor", ha insistit. El premiat ha intervingut telefnicament al final de l'acte per agrair a la Fundació el guardó, i ha destacat que, tot i que havia estat del tot inesperat, li feia especial illusió. Hernández és llicenciat en medicina clínica per la Universitat Miguel Hernández d'Elx i ha realitzat diversos postgraus en direcció mdica i gestió clínica, i en direcció i gestió d'R + D + I en cincies de la salut. També ha realitzat estudis graduats en la Singularity University, de Mountain View a Califrnia (Estats Units). Ha treballat durant deu anys al servei de neurologia de l'Hospital Universitari Ramón i Cajal, on va coordinar la seva estratgia d'investigació. A més, és CEO-fundador de Savana, una plataforma d'intelligncia artificial que accelera i expandeix la investigació mdica i incrementa la qualitat de l'assistncia als pacients i de la gestió hospitalria.Abans de l'acte públic de proclamació del Premi FPdGi Empresa 2019, el centre Demostrador TIC d'INFECAR (Institució Firal de Canries) ha acollit la celebració d'un taller innovador on més de 200 joves canaris han tingut 180 minuts per, a través d'una metodologia disruptiva, proposar solucions originals a la problemtica plantejada: Rendir MÉS treballant MILLOR: com millorar la productivitat en el treball.