Publicado 26/3/2019 11:43:16 +01:00CET

Neix una Plataforma per defensar que el Doctor Music Festival es quedi al Pallars i no marxi d'Escalarre

Dissabte faran un acte reivindicatiu que comptar amb una caravana de cotxes des de Tremp fins a Esterri i un concert als prats on s'hauria de fer el festival a l'estiu

ACN

Escalarre.-La incertesa que darrerament envolta el Doctor Music Festival, que s'ha de celebrar aquest mes de juliol a les Valls d'neu, i la possibilitat que abandoni el Pallars per un altre emplaament amb menys traves burocrtiques ha portat a un grup de persones del Pallars Juss i el Pallars Sobir a constituir una Plataforma de defensa del certamen. Exigeixen a les administracions que desencallin la situació i que per tant l'ACA doni el vistiplau per fer el festival en uns terrenys amb risc d'inundabilitat. Dissabte faran una caravana de cotxes des de Tremp fins a Escalarre i esperen que a mesura que vagin passant pels pobles s'hi sumi gent. A Escalarre es far un concert i es llegir un manifest que traslladaran a tots els ajuntaments del Pallars perqu l'aprovin.

Aquest collectiu de persones afirmen que no "volen renunciar" al Festival i lamenten que sempre siguin les traves burocrtiques les que no deixen prosperar projectes importants al Pallars.La promotora del Festival est pendent de rebre els permisos de l'Agncia Catalana de l'Aigua per poder tirar endavant el Doctor Music. La setmana passada, el diari el País va avanar que la promotora est estudiant traslladar el Doctor Music Festival a Montmeló si finalment no obtenen els permisos de l'Administració. Al territori la gent veu que tot just falten tres mesos i mig per la seva celebració, de l'11 al 14 de juliol, i tot est paralitzat. És per aquest motiu que s'han comenat a mobilitzar perqu el festival sigui una realitat.Parallelament, a les Valls d'neu també ha nascut la Plataforma per la sostenibilitat de les Valls d'neu. Entre els diferents aspectes que reivindiquen hi ha el de la celebració del Doctor Music a Escalarre. En un manifest que ja van entregar al president de la Generalitat, Quim Torra, en la seva darrera visita al Pallars li reclamaven l'autorització per la celebració del Festival per l'oportunitat empresarial, econmica i laboral que suposa. Al manifest argumentaven també l'oportunitat publicitria que representar pel territori.Per últim justifiquen que fa 20 anys ja es va celebrar i es va respectar l'mbit social, ambiental i econmic del Pallars i volen que ara torni a ser així.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Catalunya suma 12.269 morts per coronavirus, 28 l'últim dia

 4. 4

  Josep Canós (Enginyers): Catalunya pot ser capdavantera en salut sincronitzant medicina i tecnologia

 5. 5

  Amnistia acusa la Policia dels EUA de violar el dret Internacional en les protestes