Publicado 18/09/2020 14:15CET

El Museu Episcopal de Vic esdevé el primer museu català en utilitzar supervisors "virtuals" per desmuntar una mostra

Pla general de la desinstal·lació i reembalatge de les obres. Imatge publicada el 18 de setember del 2020. (Horitzontal)
Pla general de la desinstal·lació i reembalatge de les obres. Imatge publicada el 18 de setember del 2020. (Horitzontal) - Cedida a l’ACN pel MEV (ACN)

La pandèmia ha fet difícil el desplaçament dels responsables de les institucions prestadores de les obres

ACN

Vic.-El desmuntatge de l'exposició 'Nord & Sud. Art medieval de Noruega i Catalunya 1100-1350' del Museu Episcopal de Vic (MEV) s'ha realitzat, de forma pionera a Catalunya, amb supervisors virtuals. A causa de la pandèmia, els treballs de desinstal·lació, reembalatge i retorn de les obres a Noruega, Dinamarca i els Països Baixos, que normalment són supervisats de manera presencial pels responsables de les institucions prestadores, s'ha hagut de realitzar de forma virtual. I és que la covid-19 ha fet difícil el desplaçament dels supervisors escandinaus i holandesos fins a la capital d'Osona.

Els conservadors del Universitetsmuseet de Bergen, el Museum of Cultural History d' Oslo, el Museet Erkebispegården de Trondheim i el Museum Catharijneconvent d'Utrecht han fet la inspecció de l'estat de conservació de les obres en línia. Aquest procés es va iniciar el dimecres i ha acabat aquest divendresAquests supervisors, tècnicament anomenats correus, són qui coneixen a la perfecció les parts més delicades i vulnerables de les obres del seu museu. Certifiquen el seu bon l'estat de conservació i per tant la seva presencialitat tendeix a ser essencial.Una exposició marcada per la pandèmiaUn total de 5.278 persones han visitat l'exposició 'Nord & Sud', convertint-la en la segona exposició més visitada del MEV només per darrere d'Oliba Episcopus'. Tot i que es va inaugurar el 15 de febrer, la pandèmia va obligar a tancar-la. La mostra es va reobrir al 30 de maig i, a causa de la situació, es va optar per perllongar-la fins al 15 de setembre.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés