Publicado 27/09/2019 13:36CET

El Museu d'Histria de Girona amplia la collecció de l'artista Dami Escuder grcies a una cessió de la família

El fons cedit per la vídua est format per 111 obres de l'artista, entre pintures i dibuixos de diferents tcniques

ACN

Girona.-El Museu d'Histria de Girona amplia la collecció d'art de l'artista, activista i intellectual gironí Dami Escuder (1934-2011) grcies a una donació feta per la família. Aquest divendres l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i la vídua de l'artista, Maria Capellas, han signat el conveni de cessió. D'aquesta manera s'amplia el material de qu ja disposava el museu arran de la primera donació feta per Rosa Ribas el 2016. La collecció que s'incorpora ara est formada per 111 obres dart, entre pintures i dibuixos de diferents tcniques. Amb aquesta cessió, es vol contribuir a la divulgació i coneixement de l'obra i figura de l'artista i el seu paper en l'evolució de l'art, la cultura i el pensament de la Girona contempornia.

Dami Escuder i Lladó (Sarri de Ter 1934 - Barcelona 2011), va ser un home inquiet, creatiu i polifactic que va implicar-se intensament en la política, lart, la cultura, el pensament o lespiritualitat, sempre des del compromís amb Catalunya i amb el seu temps. Per les Fires de Sant Narcís del 2018, el Museu dHistria de Girona va dedicar-li una exposició amb el títol de 'Dami Escuder. Totes les vides', comissariada per M. Llusa Faxedas Brujats. La mostra va anar acompanyada de diverses activitats culturals (conferncies, concerts, debats i presentacions) i va rebre 2.787 visitants. A inicis daquest any, el museu va editar-ne el catleg, que recull articles diversos centrats en lestudi i divulgació de la seva vida i obra, i que publica imatges indites dalguns dels seus treballs pictrics i artístics. El catleg, editat per Faxedas, és el primer volum duna nova collecció encetada pel MHG, amb el títol genric de 'Llibres del Museu'. Des de l'Ajuntament, subratllen que aquesta cessió del fons amb obra d'Escuder "simbolitza el retorn del llegat de l'artista a la seva ciutat, i dalguna manera continua lacció encetada amb lexposició i el catleg, de dignificació de la seva obra i revalorització de la seva figura i trajectria". D'aquesta manera, Dami Escuder passa a formar part de la "construcció de la histria recent de Girona" com a un dels personatges "més interessants de la ciutat en el segle XX". La donació, a més dampliar quantitativament i qualitativa el fons dart municipal, té una important vessant didctica i formativa perqu permetr "recuperar la figura de lartista i intellectual gironí i millorar la cohesió entre la ciutadania i la seva mateixa histria". Des de l'Ajuntament, es destaca també que una les "principals missions" del museu és "conservar el patrimoni histric i cultural de la ciutat i posar-lo a disposició de la ciutadania, contribuint a crear i cohesionar la identitat collectiva".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés