Publicado 18/09/2019 19:54CET

El Museu del Cmic dedicar la seva primera exposició temporal a Francisco Ibáñez

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

L'exposició reivindica i homenatja al creador de sries tan icniques com Mortadello i Filemó, i 13, rue del Percebe

ACN

Barcelona.-El Museu del Cmic de Sant Cugat del Valls dedicar la seva primera exposició temporal al popular Francisco Ibáñez. La mostra reivindica i homenatja al creador de sries tan icniques com Mortadello i Filemó, 13, rue del Percebe, El botones Sacarino, Rompetechos o Pepe Gotera i Otilio. La mostra es divideix en cinc plafons amb textos i imatges reprodudes que expliquen la trajectria de l'artista i es podr visitar des d'aquest dimecres fins al 12 de gener del 2020. Una part destacada de l'exposició són les vitrines que mostren una amplia selecció de les publicacions en les quals va aparixer la firma d'Ibáñez des de 1952 fins al 2019. En total, s'exposaran prop de 150 objectes, entre revistes, llibres i merchandising. Així mateix, s'exposaran 30 originals ordenats cronolgicament que han estat cedits per diversos colleccionistes i pel mateix Ibáñez.

El primer plafó, 'De cabecera en cabecera antes de llegar a Bruguera (1952-1957)', est dedicat als inicis d'Ibáñez i recorda per exemple quan va publicar a Chicos fins als primers sis anys de la seva carrera professional. Ibáñez va publicar en diverses revistes i suplements de premsa de l'poca especialment en dos de l'Editorial Marco, La Risa e Hipo, Monito Fifí. Al segon plafó, '¡Hubo un desmande, y entró en Bruguera por la puerta grande! (1957- 1968)' s'explica com la sortida de Cifré, Conti, Escobar, Eugenio Giner i Peñarroya de Bruguera va ser determinant per l'arribada d'Ibáñez a l'editorial. L'autor desenvoluparia en aquella etapa algunes de les seves sries més famoses com Mortadello i Filemó. El tercer apartat, '¡Espera, espera, que hizo más cosas para Bruguera! (1957-1981)' s'explica tot el que va publicar Ibáñez a Bruguera. El quart apartat porta per títol: '¡Muy palmarias esas series publicitarias! (1962-1985)' i s'endinsa en les diverses sries basades en marques comercials com 'Kitín, el amigo de los niños (chocolates Nogueroles) o els seus treballs per Cola-Cao o Balín i Balón. I el cinqu plafó s'anomena '¡Al alimón, crecen Mortadelo y Filemón! (1969-2019)' que té de nou com a protagonistes als dos personatges. 30 originalsEl Museu destaca que s'exposaran 30 originals ordenats cronolgicament que han estat cedits per diversos colleccionistes i pel mateix Ibáñez. Entre ells hi ha un autoretrat, pgines de collaboració per les revistes de l'Editorial Marco o portades de personatges com Mortadello i Filemó.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés