Publicado 10/07/2019 07:03CET

Montserrat dignifica l'accés al seu museu amb un conjunt de models de guix de l'escultor Joan Rebull

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Les peces estaven molt malmeses i s'han hagut de fer una minuciosa restauració

ACN

Monistrol de Montserrat.-Finalment, després de més d'una dcada perseguint-ho, el director del Museu de Montserrat, el pare Laplana, ha aconseguit un dels seus objectius: remodelar i dignificar l'accés al museu. Ho ha fet amb la installació d'un conjunt de models de guix de l'escultor Joan Rebull, un dels més importants del s.XX a Catalunya. Rebull va fer les escultures per encrrec de l'arquitecte Francesc Folguera a qui l'any 1941, l'Abat Aureli M. Escarré li va demanar que construís la faana de l'Abadia de Montserrat. L'arquitecte va proposar a Rebull que fes la part escultrica i ell ho va acceptar i va disposar sobre la balconada tres frisos que representen una desfilada de monjos benedictins. Els models de guix que va utilitzar per fer aquestes escultures estaven molt malmeses i s'han hagut de restaurar minuciosament per exposar-los ara a l'entrada del museu.

Satisfacció del pare Laplana, director del Museu de Montserrat, després d'haver fet realitat un dels seus objectius: dignificar l'entrada de les installacions que dirigeix des de fa 40 anys. Tenia clar que el lloc dels guixos que l'escultor Joan Rebull havia utilitzat per fer les escultures que presideixen la faana de l'Abadia de Montserrat havien d'ocupar aquell espai del museu.Per fer-ho, segons ha explicat, ha calgut un minuciós treball de restauració, ja que les peces estaven molt malmeses després d'anys traslladades d'un lloc a l'altre sense trobar la seva ubicació definitiva. De fet, els models de guix, previs al tallat definitiu de la pedra, encara conserven els punts i les anotacions que va fer l'escultor. El fris de monjos s'ha completat amb la installació, al capdavall de les escales que accedeixen al museu, de l'escultura de guix de la Mare de Déu Assumpta. Aquesta pea monumental, que s'ha pogut conservar, forma part del mateix conjunt de Rebull.Un dels museus més importants de CatalunyaAmb aquesta installació, Laplana ha explicat a l'ACN que s'aconsegueix lligar el Museu a l'Abadia, i atreure així més visitants a les installacions, que estan ubicades al subterrani de la plaa del santuari i que, actualment, reben de mitjana uns 110.000 visitants l'any.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés