Montornès del Vallès detecta 67 naus buides i 106 locals buits

Actualizado 18/3/2015 16:47:00 CET
Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'Ajuntament posa en marxa el portal Inmontornes.cat amb les dades empresarials i comercials del municipi

Montornès del Vallès (ACN).-

El cens elaborat per l'Observatori econòmic Eixos ha detectat 106 locals comercials buits i 67 naus buides a Montornès del Vallès (Vallès Oriental). O el que és el mateix: el 20% dels locals estan buits i el 23 % de les naus dels set polígons industrials estan desocupades. El cens posa de manifest que els percentatges són "raonables" però que fan falta "accions per a dinamitzar el comerç" i per atraure noves empreses. Les dades han estat recollides per elaborar el nou portal digital Inmontornes.cat, que mostra informació sobre el comerç i les empreses del municipi. L'Ajuntament espera que sigui una eina per afavorir la implantació de nous negocis al municipi.El director de l'Observatori econòmic Eixos, David Nogué, ha explicat en la presentació del nou portal que les dades posen de manifest que "el comerç de Montornès està resistint" i que "encara som a temps de treballar en aquest aspecte". Segons ha afegit, el 80% d'ocupació de locals comercials de Montornès és "raonable" però és una "línia vermella" que està "al límit del que és saludable". En aquest sentit, ha afirmat que fan falta accions de dinamització. "Si caus pel sota del 80%, l'escenari és molt més complex", ha afegit.

L'estudi, elaborat a peu de carrer, desprèn la forta presència del "comerç quotidià" al municipi i detecta que els serveis s'haurien d'ubicar en carrers contigus i no en els eixos comercials principals. A tall d'exemple, Nogué ha explicat que s'ha detectat la necessitat de muntar una nova sabateria al poble. El municipi compta amb 106 locals buits i 402 en funcionament.

Pel que fa als polígons, el responsable d'Eixos ha parlat de la necessitat de portar empreses que "generin ocupació" i no de fer més centrals logístiques o d'emmagatzematge. "Montornès té bona disponibilitat de naus i els polígons estan en condicions de créixer i atraure mes ocupació", ha afegit. Segons ha explicat, els polígons s'haurien d'assemblar cada cop mes a "trossos de ciutats", amb una "integració del comerç amb les empreses". Actualment hi ha 67 naus buides i 219 en funcionament.

Inmontornes.cat

Eixos han recollit aquestes dades per elaborar el nou portal Inmontornes.cat, que s'ha posat en marxa aquest dimecres. L'objectiu és que sigui una eina per "vendre el municipi als inversors" i afavorir la implantació de nous negocis a la població, segons ha explicat el regidor de Gestió econòmica, Pasqual López.

Inmontornes.cat mostra dades de la distribució de les activitats comercials del municipi i està dirigit a "emprenedors, comerciants, consumidors i la ciutadania en general". Segons ha explicat David Nogué, s'hi troba la informació necessària per implantar-se o crear una botiga a peu de carrer. "Si vols crear una comerç, és important conèixer la localització i l'entorn", ha afegit.