Publicado 10/3/2020 16:21:41 +01:00CET

Mollerussa atura temporalment l'activitat del refugi d'animals per substituir la coberta de l'edifici

Pla mitjà on es pot veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en roda de premsa, el 10 de març de 2020. (Horitzontal)
Pla mitjà on es pot veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en roda de premsa, el 10 de març de 2020. (Horitzontal) - Oriol Bosch (ACN)

Se seguirà prestant el servei de recollida amb personal propi mentre durin els treballs, que s'allargaran uns 8 mesos

ACN

Mollerussa.-L'Ajuntament de Mollerussa té previst reparar la coberta del refugi de trànsit d'animals, ubicat en una nau municipal al costat de l'estació d'autobusos, una reparació que suposa desmuntar i substituir les plaques de fibrociment amb amiant amb les quals està construïda. Així ho ha explicat l'alcalde Marc Solsona que ha afegit que mentre les obres no estiguin enllestides s'aturarà l'activitat del refugi tot i que el consistori seguirà prestant el servei de recollida d'animals abandonats o perduts a la via pública amb personal de la brigada municipal i en conveni amb les protectores. Els treballs es poden allargar al voltant de vuit mesos i tindran un cost d'uns 55.000 euros que assumeix l'Ajuntament.

L'alcalde ha explicat que una inspecció tècnica interna per tirar endavant la licitació per concurs del servei va determinar que la coberta presentava deficiències que s'havien de reparar. Al tractar-se d'un edifici catalogat com a infraestructura ferroviària i tenint en compte que l'amiant de la coberta ha de ser retirat per professionals acreditats, els tràmits per tal de poder tenir les obres enllestides es poden allargar al voltant de vuit mesos. A més, a banda de la substitució de la coberta de fibrociment, també cal connectar l'immoble amb els serveis bàsics d'aigua, electricitat i clavegueram per poder tenir la documentació tècnica necessària per dur a terme l'activitat plantejada a l'equipament.Per aquest motiu, s'ha declarat extingit el contracte menor de serveis per a la gestió del refugi que es va fer amb l'entitat Nova Eucària al setembre de l'any passat i que es va prorrogar a l'espera de la resolució del concurs públic per a la gestió que s'estava tramitant. Val a dir que aquesta licitació també ha estat suspesa mentre no s'esmenin les deficiències que presenta l'equipament per desenvolupar el servei.Solsona ha lamentat l'aturada temporal del servei que des de que es va posar en funcionament al setembre passat ha aconseguit tramitar 25 adopcions d'animals recollits, dels quals 18 són gats i 7 gossos. Així mateix, també s'han fet 5 recuperacions d'animals que han pogut tornar amb la seva família i dues acollides. En aquest sentit, ha dit que les dades demostren la utilitat del servei que ha aconseguit establir una estratègia social amb una xarxa de voluntariat implicada en l'objectiu de trobar famílies per als animals abandonats.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 4. 4

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui

 5. 5

  ERC negocia amb el Govern central sobre la sisena pròrroga de l'estat d'alarma