Publicado 12/2/2019 17:21:34 +01:00CET

La Mobile Week programa una quarantena d'activitats a la Ribera d'Ebre

És la primera comarca rural que acull la cita, que estén actes parallels al Mobile World Congres de Barcelona a sis punts del país

ACN

Móra d'Ebre.-La Mobile Week ha programar a la Ribera d'Ebre quaranta activitats al voltant de les TIC, entre el 18 i el 24 de febrer. És la primera comarca rural que acull aquesta cita amb la qual es vol apropar el coneixement i la tecnologia digital a sis subseus del país, de manera parallela a la celebració del Mobile World Congres de Barcelona. Es faran activitats a tots els pobles de la comarca i se n'ha programat per a totes les edats i de temtiques variades per amb un nexe comú, l'impacte de la tecnologia a la vida quotidiana. Entre altres, destaca la conferncia d'Andreu Ve, doctor de la Universitat d'Standford, vinculat a Silicon Valley i amb lligams familiars a Vinebre.

Ve parlar de "La Internet de les coses que importen", dels canvis del món des dels orígens de la xarxa digital i sobre les facilitat que ofereix la tecnologia en la vida diria. També Ramon Miranda impartir una conferncia sobre "L'empresa intelligent i la Societat Digital". El programa de la Mobile Week de la Ribera d'Ebre també inclou tallers familiars de realitat augmentada a les biblioteques municipals, de robtica amb Scratch, un taller amb trucs i bones prctiques per treure profit del telfon mbil, i un taller sobre noves formes de llegir amb el llibre electrnic. Dues exposicions repassaran els canvis de l'aparell telefnic, recuperant els models "més retro" i la Píxel Art oferir imatges de la comarca tractades amb aquesta tcnica, que també s'ensenyar. Finalment, una Viquimarató Ribera d'Ebre impulsar la introducció a l'enciclopdia digital de noves referncies informatives, en catal, sobre la comarca.Coincidint amb l'arrencada de la Mobile Week, el proper dilluns s'obrir l'espai CoEbreLab, creat per impulsar la innovació social, digital i de collaboració al territori. L'espai est situat a la seu comarcal, al Telecentre. Altres estrenes que s'emmarquen en el programa és la presentació de punts QR, amb imatges de Joaquim Mir i la Batalla de l'Ebre, una Ruta Instagram Points en espais senyalitzats de la Ribera d'Ebre, i el projecte SmartCatSud del qual la comarca en forma part.