Publicado 19/06/2019 18:12CET

El MNAC i FICOMIC celebren el 40 aniversari de la revista 'El Víbora' amb una exposició

Agencia Catalana de Noticias
ACN

'El Víbora. Comix contracultural' presenta prop de 100 portades, 38 obres originals, fotografies i documentació

ACN

Barcelona.-El MNAC i FICOMIC han organitzat l'exposició 'El Víbora. Comix contracultural', un homenatge a la desapareguda revista, que "va ser un testimoni dels inicis de la democrcia i de leclosió del moviment underground". La mostra inclou prop de 100 portades, 38 obres originals, fotografies i documentació complementria, i celebra els 40 anys de l'aparició del primer número de la revista, lany 1979. L'exposició es podr visitar des d'aquest dijous fins el 29 de setembre a la Sala d'exposicions Temporals 2 del MNAC i est comissariada per Antoni Guiral amb la collaboració d'lex Mitrani, conservador del MNAC.

Com han destacat els organitzadors, la revista 'El Víbora' (1979-2004) va "encarnar a la perfecció el sincretisme cultural que es va viure a Barcelona durant els inicis de la democrcia" i "les seves pgines van acollir una gran part dels autors que havien iniciat la cultura underground als anys setanta, un fenomen cultural i artístic especialment vinculat a la ciutat". 'El Víbora. Comix contracultural' permet descobrir el treballs d'autors com ara, entre molts daltres, Nazario, Roger, Isa Feu, Marta Guerrero, Laura Pérez Vernetti, Mariscal, Gallardo, Pons, Martí, Carratalá, Montesol, Ceseepe, Max, Calonge, Jaime Martín i Pamies. A través de revistes, documents, dibuixos originals de cmics i daltres obres, lexposició introdueix el cmic underground en el context internacional i barceloní, en el qual va néixer la revista. S'exposen prop de 100 de les seves portades impreses, unes 30 publicacions i 38 obres originals, com ara els dibuixos de Max i Isa Feu per a lhistric número especial sobre el cop dEstat de 1981 o loriginal de Nazario per a la coberta del número 1 de la revista.La mostra s'inscriu en la estratgia del MNAC que ja fa anys treballa per incorporar el cmic a les colleccions i fer visibles les relacions que es poden establir entre totes les arts.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés