Publicado 8/7/2019 18:58:00 +02:00CET

Més d'un centenar de dones es concentren a la plaça Sant Jaume a favor de la víctima de la violació múltiple de Manresa

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Pancartes, càntics i manifestos mostren la solidaritat amb la menor i critiquen la justícia per no considerar agressió sexual tots els abusos sense consentiment explícit

ACN

Barcelona.-Més d'un centenar de dones i alguns homes s'han concentrat aquest dilluns a la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona per donar suport a la víctima, menor d'edat, d'una violació múltiple a Manresa fa dos anys, cas que aquests dies s'està jutjant a l'Audiència de Barcelona. La convocatòria feta per diverses entitats feministes també s'ha celebrat en altres localitats. S'han pogut llegir pancartes i cartells i escoltar càntics i crits en contra de les agressions sexuals i la violència contra les dones, i a favor de les víctimes. També s'ha criticat la "justícia patriarcal" per no considerar agressió sexual qualsevol abús sexual sense consentiment explícit de la víctima. A la concentració, afectada parcialment per un aiguat, s'hi han pogut veure nenes.

Durant la concentració, diverses entitats feministes han llegit manifestos on s'ha criticat la violència que encara pateixen les dones, la inseguretat de moltes d'elles i la dificultat per tirar endavant investigacions judicials contra els agressors sexuals, i s'ha mostrat solidaritat amb la víctima de Manresa i altres.