Publicado 22/6/2019 14:40:08 +02:00CET

Més de 20.000 aspirants a docents comencen la defensa de les programacions didctiques en les oposicions d'Educació

Agencia Catalana de Noticias
ACN

ACN

Barcelona.-Els més de 20.000 aspirants a entrar al cos de funcionaris d'educació, per ser mestres o professors, han comenat aquest dissabte la primera fase de les proves prctiques del concurs d'oposició. Després que la setmana passada presentessin les programacions didctiques, han estat citats pel tribunal en un dia i hora concrets per fer l'exposició oral de la seva proposta. L'Institut Secretari Coloma de Barcelona és un dels centres que acull aquestes proves. La presidenta d'aquest tribunal de música d'educació primria, Rosa Maria Girbau, ha explicat a l'ACN que és aviat per valorar el nou ordre de les proves per ha recalcat que l'objectiu final, tant del canvi com de tot el procés 'administratiu' és 'agafar els millors docents pel sistema'.

Per Girbau, aquesta és l'única manera de garantir que el sistema tingui aquest 'element qualitatiu' per garantir 'la millor educació' pels alumnes catalans. Girbau, que també és coordinadora dels sis tribunals de música d'educació primria de Catalunya, ha explicat que en ser el primer dia encara no es poden fer valoracions 'a priori' del canvi d'ordre de les proves, i que per aix, cal esperar al final de tot el procés per comprovar si es donen els elements per 'discernir si les competncies' es poden assolir o no. Per aix, explica que tots els presidents acaben fent una reunió, al final del procés, amb els responsables del departament per poder analitzar-lo. En el cas del tribunal que presideix Girbau, durant tot el dia d'avui hi passaran uns cinc alumnes. S'han posat d'acord amb els altres tribunals de música per allargar aquestes presentacions fins aproximadament la mateixa data, que ser la primera setmana de juliol. Passar a la segona prova, que és un cas prctic i el desenvolupament d'un tema, amb una ponderació del 70% i el 30% respectivament. D'aquesta manera es vol minimitzar la part memorística i valorar més la part prctica on s'ha de demostrar la capacitat d'aplicar els coneixements de l'especialitat docent en situacions d'ensenyament i aprenentatge. En total, a Catalunya, hi ha 182 tribunals. El Departament preveu finalitzar tot el procés cap a finals d'octubre.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés