Publicado 24/11/2015 12:54

Més de 200 farmàcies de Barcelona realitzaran proves als clients per detectar factors de risc cardiovascular a 10 anys

La iniciativa suposa un pas més en l'ampliació dels serveis assistencials que s'ofereixen des d'aquests establiments

ACN

Barcelona.-Les farmàcies de Barcelona realitzaran proves per detectar factors de risc cardiovascular a 10 anys en el marc del programa Farmacardio, pioner a l'estat espanyol. Segons ha indicat el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, més de 200 farmàcies s'han adherit a aquest programa arran de l'èxit de la prova pilot que es va tancar fa menys d'un any. Aquesta iniciativa suposa un pas més en l'ampliació dels serveis assistencials que s'ofereixen des de la farmàcia. Així, l'accessibilitat dels farmacèutics permet apropar la prevenció a la població en col·laboració amb la resta de professionals sanitaris i, per primera vegada, el servei es realitzarà en col·laboració amb una entitat asseguradora privada, en aquest cas, Mútua General de Catalunya i la seva Fundació.

El projecte va néixer el març de 2014 fruit d'un conveni de col·laboració entre el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i Mútua General de Catalunya (MGC), que ara es presenta amb més de 200 farmàcies adherides, un número que es preveu que seguirà creixent en els pròxims mesos. L'ampliació arriba després de l'èxit de la prova pilot, realitzada al districte de Sarrià-Sant Gervasi de la ciutat de Barcelona, gràcies a la qual les 55 farmàcies participants van detectar 100 casos amb risc cardiovascular baix o moderat i 8 amb risc cardiovascular alt o molt alt del total de 133 que van analitzar.Aquest projecte, que s'estén a tota la demarcació de Barcelona, ofereix un servei obert a homes i dones amb edats d'entre els 35 i els 74 anys sense cap antecedent personal de malaltia d'origen cardiovascular diagnosticada per un metge.Un dels punts forts del programa és que gràcies a l'accessibilitat, confiança i proximitat a l'usuari, les farmàcies es converteixen en l'escenari idoni per apropar la prevenció a un col·lectiu més ampli, com ara a persones que aparentment no tenen cap problema de salut o no acudeixen al metge de forma habitual, però que poden ser, en canvi, població amb risc cardiovascular.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés