Publicado 18/07/2019 16:28CET

Més de 200 efectius policials i sanitaris treballaran en la seguretat del concurs de focs artificials de Blanes

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

ACN

Blanes.-Més de 200 treballadors entre policies i sanitaris garantiran la seguretat del Concurs Internacional de Focs dArtifici de la Costa Brava que es celebra a Blanes (Selva) entre el 23 i el 27 de juliol. Com ja és habitual, es delimitaran tres zones de seguretat on sanir restringint laccés del públic en funció de lhora i lespai. En el dispositiu hi participen diversos cossos dividits en quatre grups dactuació. Aquest any sha modificat la zona daparcament al voltant del pavelló esportiu i shan ampliat les places. Es calcula que al llarg dels cinc dies de concurs passin per Blanes unes 500.000 persones, sobretot durant les nits del cap de setmana.

El municipi de Blanes (Selva) ja es prepara per la 49a edició del Concurs Internacional de Focs dArtifici que tindr lloc del dimarts 23 al dissabte 27 de juliol. Aquest esdeveniment compta amb un important desplegament de cossos de seguretat i emergncies i aquest any superar els 200 efectius al llarg de les cinc nits del concurs. Dins del pla de seguretat, es distribueixen els cossos en quatre grups dactuació terrestres i un dispositiu marítim.Duna banda hi ha el grup dordre en qu hi ha la Policia Local de Blanes, els Mossos dEsquadra, la Gurdia Civil i membres de seguretat privada. En el grup sanitari hi haur el comandament del Sistema Sanitari dEmergncies (SEM), Transport Sanitari de Catalunya (TSC), Creu Roja, Servei de Socorrisme, Protecció Civil, grups sanitaris mbils i la collaboració de Servimed.En el grup dintervenció tan sols shi inclou els Bombers de la Generalitat, mentre que en el logístic hi ha les brigades municipals. En parallel, hi ha el dispositiu marítim que est format per membres de la Gurdia Civil, la Unitat Aqutica dels Mossos dEsquadra i el Grup de Recolzament dActuacions Especials (GRAE) dels Bombers.En el primer dels grups, el de lordre, sencarregar de regular laccés del públic a diferents zones. Com és habitual, el municipi ha organitzat tres zones de seguretat. Aquestes saniran obrint i tancant en funció de lhora i lespai. Duna banda, hi ha una zona més restringida a lespai des don es llana la pirotcnia en qu la ciutadania no hi podr accedir en els cinc dies del concurs. Les altres dues saniran tancant en funció de la proximitat de linici dels espectacles.La Policia Local coordinar la mobilitatUn any més, la Policia Local de Blanes ser lencarregada de coordinar el trnsit i la mobilitat dins del municipi. Cada nit hi treballaran 34 policies entre les 7 del vespre i les 12 de la nit. Els agents demanen al públic que intenti evitar els desplaaments en vehicle privat. En cas que no sigui possible, recorden que cal arribar amb antelació per evitar cues dúltima hora i que la gent no agafi el cotxe tan bon punt sacabin els focs per no generar taps.Per altra banda, els Mossos dEsquadra sencarregaran un any més de la seguretat ciutadana. Els agents del cos catal aplicaran el mateix dispositiu que els últims anys, ja que encara hi ha actiu el nivell 4 dalerta terrorista. Per aix reforcen la seguretat al voltant de la zona de llanament i també posen elements per evitar que vehicles pesants puguin accedir fins al recinte i produir un atropellament massiu.Aquest any, com a novetat, sha redistribut laparcament gratut de la zona del pavelló poliesportiu. Ara hi ha més dun miler de places, grcies a locupació de lantic camp de terra de futbol. A més, la nova disposició de les atraccions ha obligat a reconfigurar la zona. A partir daquest any, els vehicles hauran daccedir a laparcament per lAvinguda Guadí.

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés