Publicado 03/11/2020 16:42CET

Mercolleida aprova un pressupost de 909.300 euros per a l'any 2021

Imatge del consell d'administració de Mercolleida, celebrat el 3 de novembre del 2020. (Horitzontal)
Imatge del consell d'administració de Mercolleida, celebrat el 3 de novembre del 2020. (Horitzontal) - Cedida per Mercolleida (ACN)

La llotja agropecuària lleidatana commemorarà l'any vinent el 50è aniversari de la seva fundació

ACN

Lleida.-El consell d'administració de Mercolleida ha aprovat aquest dimarts el pressupost ordinari per al 2021, en què la llotja agropecuària lleidatana preveu 909.300 euros d'ingressos i unes despeses de 821.500 euros i, d'aquesta manera, assolir un superàvit de 87.800 euros (abans d'impostos). Els ingressos de Mercolleida provenen, per una banda, de les quotes que paguen els usuaris de la llotja per tal de rebre les cotitzacions i informes de mercats generats pels serveis tècnics de l'entitat i, de l'altra, de l'arrendament de les oficines de les quals disposa Mercolleida a l'edifici de la seva propietat. Altrament, la llotja lleidatana ha aprovat dur a terme els actes commemoratius del 50è aniversari de la seva fundació.

El director general de Mercolleida, Francesc Ollé, ha presentat al consell d'administració el Pla d'Actuació de Mercolleida previst per a l'any 2021. En aquest sentit, s'ha proposat realitzar inversions destinades a millorar les oficines de l'entitat, així com millores en equipament i en capital humà per tal de promocionar els serveis de la Llotja de preus tant a nivell estatal com internacional. Per fer-ho possible, es potenciaran els informes orientats als mercats internacionals a fi d'aconseguir la captació d'usuaris en els principals països productors de porcí, sense oblidar els mercats del boví i dels cereals. El president de Mercolleida, Paco Cerdà, ha valorat positivament les propostes destinades a per refermar la llotja com a referent a nivell europeu i atent als nous mercats amb l'objectiu de continuar sent capdavantea en aquest sector.Tenint en compte que els mercats agropecuaris, i en especial el del porcí, s'han d'entendre en un context global sobretot en un moment en què l'exportació és i serà un factor clau, Ollé ha explicat que Mercolleida té la intenció de crear una xarxa permanent de corresponsals tant en els països productors com en els importadors. Aquests corresponsals permetran conèixer encara més al detall la realitat del mercat i quines són les perspectives dels diferents agents implicats, complementant així els informes actuals que reben els usuaris de Mercolleida. A la vegada, Mercolleida preveu obtenir durant els primers mesos del 2021 el reconeixement de l'entitat com a Llotja de referència estatal, d'acord amb la recent normativa del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. D'altra banda, el consell d'administració ha aprovat la realització durant l'any 2021 dels actes commemoratius del 50è aniversari de la fundació de Mercolleida, que es complirà el pròxim 25 de maig.En un altre ordre de coses, Francesc Ollé ha explicar que, des de l'inici de la pandèmia de la covid-19, les reunions de les llotges setmanals de Mercolleida, les anomenades Juntes de Preus, s'han celebrat de forma telemàtica, una dinàmica que seguirà sent així fins que la situació ho requereixi, segons ha dit el director general.MercolleidaMercolleida opera en els sector porcí, boví, cereals, pinsos i farratges, oví i fruita. En destaca la seva importància en el sector porcí, la cotització de la qual és considerada de referència al mercat espanyol, així com també del boví i dels cereals. La llotja lleidatana és una societat anònima de la qual l'Ajuntament de Lleida compta amb gairebé un 80% de les accions i la Generalitat amb prop del 10%.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés