La contractació internacional augmenta i ja suposa el 17%

El Mercat de Música Viva de Vic genera un impacte econòmic de rècord amb 4,7MEUR

Publicado 12/4/2019 14:38:16CET

ACN

Vic.-El Mercat de Música Viva de Vic va generar l’any 2017 un impacte econòmic de rècord amb 4,7 MEUR, segons les dades definitives de l’estudi anual que fa la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). En només dos anys l’augment ha estat de més d’un milió i mig d’euros. Segons l’estudi, les entitats privades generen més del 50% de la contractació, però també destaca l’increment del 20% feta pel sector públic. La contractació internacional també va pujar i ja suposa el 17% de tot l’impacte general. D’altra banda, les actuacions que van fer els grups a l’estranger es van incrementar fins el 56,6%. La propera edició del mercat serà del 18 al 21 de setembre.

L’estudi de la UOC també destaca que durant els quatre dies de l’edició 2018 del MMVV es van registrar un total de 423 entitats, l’assistència més alta dels estudis publicats. Un 33% d’aquestes, hi va assistir per primera vegada. Durant el mercat del 2018 l’activitat de compra-venda es va situar al voltant dels 2,3 MEUR, una quantitat elevada si es compara amb les edicions anteriors. Segons les entitats consultades, de mitjana s’han establert 2,2 contractes per entitat compradora, arribant a 2,9 de mitjana en el cas de les entitats privades catalanes, i un valor significatiu de la contractació estrangera. D’altra banda, els compradors van fer més de 2.700 contractes nous el 2018, cosa que es tradueix en una xarxa de 2.900 contractes que funciona tot l’any. Pel que fa a la quantitat de novetats que es presenten durant el mercat, el 35% de les propostes de l’edició del 2018 van ser estrenes, un percentatge que va pujar fins al 40% en el cas del mercat català. El Mercat de Música Viva de Vic se situa com el mercat català més important per a la indústria musical, i el segon -després del Womex- del panorama internacional, segons els seus participants.Contactar i relacionar-se amb altres professionals del sector és el principal motiu per haver assistit a l’edició de 2018 per a 7 de cada 10 entitats. Els acreditats també justifiquen la seva presència per conèixer novetats musicals (49,5%), conèixer el mercat (42,5%) i per ser un punt de trobada de la indústria musical catalana (40,3%). La valoració global del MMVV continua sent de notable (7,87). Els serveis millor valorats són el tracte per part de l’organització, el grau de professionalitat, el sistema d’inscripció i l’APP del mercat.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.