Publicado 07/10/2019 18:27CET

El mercat d'oficines a Barcelona creix un 6,4% fins al setembre

Savills Aguirre Newman augura xifres rcord en el tancament d'aquest exercici

ACN

Barcelona.-El mercat d'oficines a Barcelona ha crescut un 6,4% fins al setembre, concretament fins a situar-se en els 328.000 metres quadrats grcies a la demanda que s'ha mantingut activa entre els mesos de juliol i setembre, quan es van tancar operacions equivalents als 80.000 metres quadrats, segons dades de la consultora Savills Aguirre Newman. D'acord amb la consultora, aquestes dades auguren el tancament d'un exercici histric per a aquest any, amb una previsió d'uns 430.000 metres quadrats, xifra que suposa un increment del 12% respecte el rcord del 2015 per l'impacte que va tenir l'operació de la Generalitat juntament amb la Fira de Barcelona, al voltant de 50.000 metres quadrats.

La directora associada d'Oficines de Savills Aguirre Newman Barcelona, Natlia Montal, ha destacat que hi ha una demanda "molt activa per insatisfeta davant la falta de producte disponible", fet que faria perillar una nova xifra rcord, segons ha afegit. Actualment, Barcelona compta amb una taxa de disponibilitat que segueix baixant davant dels trimestres anteriors i se situa per al conjunt de la ciutat en el 4,45%. En districtes com el 22@, l'oferta disponible baixa fins al 2,4%, unes xifres similars al centre de la ciutat. L'alternativa doncs, és l'entorn de la Fira i la Plaa Europa i altres punts perifrics de la ciutat. A la zona sud, la desocupació est al voltant d'un 5,9%, mentre que a la perifria la rtio de disponibilitat és del 10,9%.D'altra banda, els operadors coworking s'han convertit en una alternativa per palliar la disponibilitat d'edificis que s'ajustin als seus requeriments. Durant el tercer trimestre, han acaparat el 15% de l'absorció, amb operacions com la de la francesa Wojo a Sancho de Ávila 65 o Wework a l'Edifici Hexagon.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés