Publicado 10/6/2019 13:47:02 +02:00CET

Menys plàstic en l'envasat i etiquetes intel·ligents per comprovar caducitats centren la investigació del clúster carni

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'associació Innovacc també té línies d'estudi sobre la reducció de nitrificants en l'elaboració de productes per fer-los més saludables

ACN

Olot.-L'Associació catalana d'innovació del sector carni porcí, Innovacc, ha donat a conèixer alguns dels estudis d'investigació que tenen en marxa coincidint amb la celebració de l'assemblea general que s'ha fet a Olot. S'ha destacat la recerca de plàstics més sostenibles en l'envasat dels productes (especialment els llescats) per millorar així el seu reciclatge i sense perdre les propietats i la seguretat alimentària. El gerent de l'associació, Eudald Casas, ha explicat que una de les línies és reduir el gruix del plàstic mentre que d'altres treballen en la incorporació de materials biodegradables (aquesta és l'opció més cara). L'ús d'etiquetes intel·ligents amb sensors tecnològics per comprovar la caducitat real dels productes envasats i la reducció de nitrificants en l'elaboració de productes carnis per fer-los més saludables són altres línies d'investigació. L'associació ha superat per primer cop el centenar d'associats, dels quals 86 són empreses.