Publicado 10/06/2019 13:47

Menys plstic en l'envasat i etiquetes intelligents per comprovar caducitats centren la investigació del clúster carni

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'associació Innovacc també té línies d'estudi sobre la reducció de nitrificants en l'elaboració de productes per fer-los més saludables

ACN

Olot.-L'Associació catalana d'innovació del sector carni porcí, Innovacc, ha donat a conixer alguns dels estudis d'investigació que tenen en marxa coincidint amb la celebració de l'assemblea general que s'ha fet a Olot. S'ha destacat la recerca de plstics més sostenibles en l'envasat dels productes (especialment els llescats) per millorar així el seu reciclatge i sense perdre les propietats i la seguretat alimentria. El gerent de l'associació, Eudald Casas, ha explicat que una de les línies és reduir el gruix del plstic mentre que d'altres treballen en la incorporació de materials biodegradables (aquesta és l'opció més cara). L'ús d'etiquetes intelligents amb sensors tecnolgics per comprovar la caducitat real dels productes envasats i la reducció de nitrificants en l'elaboració de productes carnis per fer-los més saludables són altres línies d'investigació. L'associació ha superat per primer cop el centenar d'associats, dels quals 86 són empreses.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés