Els investigadors van estudiar els efectes d'aquests aliments en ratolins sussos mascles durant sis setmanes
ACN
Tarragona.-Investigadors de la URV han constatat que una alimentació rica en greixos i sucres en aliments ultraprocessats com la brioixeria- contribueix a incrementar les possibilitats de dolor muscular. Un equip de l'rea d'Histologia del Departament de Cincies Mdiques Bsiques ha investigat els efectes d'una dieta típica de cafeteria i una dieta comercial alta en greixos en ratolins sussos mascles durant un període de sis setmanes. Van calcular l'acumulació de greix i la resposta dels nervis musculars. Si bé la dieta de cafetera va mostrar la presncia de major acumulació, que no va ocórrer amb l'altra, en tots dos casos es va detectar un increment de la neurotransmissió muscular que va durar diverses setmanes després d'interrompre les dietes.
Així, l'estudi, publicat recentment a la revista 'Nutrients', conclou que el subministrament d'una dieta hipercalrica durant aquest període incrementa la neurotransmissió, facilitant així el desenvolupament de dolor muscular. Passat el període, els animals recuperaven rpidament el pes normal per seguien amb una major resposta nerviosa durant setmanes.En el context d'un clar augment de la taxa d'obesitat i sobreps que s'ha triplicat durant els últims 40 anys i amb la previsió que l'any 2030 més del 38% de la població adulta tingui sobreps i un 20% sigui obesa-, l'estudi vol contribuir a la forta relació existent entre aquesta "pandmia" i el dolor més enll d'altres patologies relacionades. Tot i que, habitualment, aquest dolor s'ha vinculat a un augment de l'estrs mecnic causat pel sobreps en les articulacions de crrega, els investigadors creuen que pugui implicar també "fenmens sistmics, els de tot l'organisme".