Mataró idea un gran edifici circular de 26 plantes per presidir l''skyline' de la ciutat a la façana marítima

Publicado 13/12/2018 12:12:27CET

L'Ajuntament ha modificat el planejament preexistent des de 2009 a l'entorn de la Torre Barceló per fer possible el projecte

ACN

Mataró.-L'Ajuntament de Mataró ha aprovat un nou Pla de Millora Urbana (PMU) a l'entorn de l'illa de la Torre Barceló per fer possible el projecte de l'edifici singular que fa anys que la ciutat anhela per presidir l'skyline' de la façana marítima. L'anterior planejament de 2009 estava afectat per vàries sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ja que es volia aprofitar la transformació de la zona per imputar als propietaris del sector un gran pas soterrat que superés la carretera i la via del tren per connectar amb el port. Amb el nou planejament això s'elimina i s'aprofita també per millorar el projecte de la torre, que dibuixa un edifici més alt i estilitzat, de fins a 26 plantes, i de forma circular, a més d'una gran zona comercial annexa.

El projecte de la Torre Barceló podria veure la llum en els pròxims anys. L'Ajuntament de Mataró sembla haver trobat la formula perquè el propietari dels terrenys pugui tirar endavant un projecte que amb el planejament previst l'any 2009 ara era difícilment realitzable. Tots just s'inicia la tramitació urbanística per fer els canvis necessaris, però el consistori és optimista.L'edifici que s'ha d'aixecar estava previst en una plaça deprimida respecte la pròpia ronda Barceló i l'objectiu era aprofitar la rebaixa de nivell per fer un pas soterrat que creués l'N-II i la via del tren per connectar la ciutat amb el port. El planejament de 2009 preveia que les càrregues urbanístiques les assumís el propi sector, un extrem que el TSJC va rebutjar.Per superar l'escull, s'ha desvinculat la torre de l'accés al port, de tal manera que s'elimina la plaça deprimida i l'espai lliure al voltant de l'edifici es reordena al mateix nivell del carrer. El canvi de planejament s'ha aprofitat per millorar el projecte, d'acord amb el propietari dels terrenys.En aquest sentit, es passa d'una torre d'una gran amplada i de 22 plantes, a una torre circular, molt més estilitzada i que podria arribar fins a les 22 plantes per assolir els més de 16.000 metres quadrats de sostre residencial que es permeten, amb un màxim de 150 habitatges. A més, s'incorpora també un sòcol als peus de la torre amb una àrea comercial i d'oficines annexa de 2.500 metres quadrats de sostre.Pel que fa a la connexió amb el port, l'Ajuntament no hi renuncia i vincula el pas soterrat a les vies al desplaçament de l'estació de Rodalies actuals a aquest punt de nova centralitat de la ciutat. El consistori ja ha iniciat les converses amb Adif per valorar la viabilitat de la proposta municipal.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.