Publicado 19/5/2019 21:52:13 +02:00CET

Mas assegura que el camí del sobiranisme "no té marxa enrere" perquè l'alternativa a no seguir "és molt pitjor"

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'expresident ha demanat un vot de Junts per Catalunya perquè Puigdemont entri al Parlament Europeu com els presos ho faran al Congrés i Senat

ACN

Banyoles.-L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha assegurat que el camí que va prendre el sobiranisme el 2012 "no té marxa enrere". Mas considera que l'alternativa a "seguir empenyent i treballant és molt pitjor", i ha reclamat que el proper 26 de maig es voti a Junts per Catalunya. "Sabem que és fatigant, dur, empipador i també emprenyador, però requereix picar pedra i assumir danys colaterals", ha reblat. L'expresident ha explicat que és necessari votar a Junts per Catalunya tant a les Municipals com a les europees. L'un, ha explicat Mas, serveix per no posar entrebancs al Govern, i l'altre per aconseguir que Puigdemont pugui entrar al Parlament Europeu, "com Turull, Rull, Sánchez, Junqueras i Romeva ho faran al Congrés i al Senat".

"Vam decidir que hi havia prou gent en aquest país per anar cap a la sobirania, i deixar l'autonomisme. Això ara no té marxa enrere". D'aquesta manera ha arrencat els primers aplaudiments Artur Mas en l'acte que ha servit per presentar la llista de Junts per Catalunya a Banyoles. L'expresident ha reconegut que "no tot el país" va decidir optar per aquesta via, però diu que ara l'alternativa a fer-se enrere "és molt pitjor".En aquest sentit, ha advertit que el projecte "és costerut" i "no serà gens fàcil", però ha demanat "paciència i persistència" per fer-lo possible. "Això no serà gens fàcil. S'ha d'estar disposat a pagar moltes contrapartides i alguns les estan assumint des d'un punt de vista personal, però no es pot defallir", ha reblat Mas.L'expresident ha demanat el vot per Junts per Catalunya per dos motius. D'una banda des d'un punt de vista municipal, ja que "convé tenir ajuntaments que no posin entrebancs al Govern". En aquest sentit, i en referència a Banyoles on es feia l'acte, Mas ha alertat que l'opció passa per Junts per Catalunya, o la resta ja que "si poden s'ajuntaran, encara que sembli que no encaixen". Aquí, l'expresident ha recordat que va guanyar dues eleccions a la Generalitat i en cap de les dues va poder governar perquè es va trobar amb el tripartit.L'altre punt l'ha situat a Europa. Mas ha demanat el vot per poder fer Carles Puigdemont eurodiputat el proper 26 de maig. L'expresident ha recordat que va ser "la mobilització de la gent" la que va fer possible que el proper dimarts Rull, Turull, Sánchez, Junqueras i Romeva recullin l'acte al Congrés i al Senat. "Hem d'aconseguir que l'expresident Puigdemont entri amb el cap ben alt al Parlament Europeu", ha conclòs entre aplaudiments.Puigdemont, present a l'actePrecisament l'acte s'ha tancat amb la intervenció de Carles Puigdemont, en un missatge gravat que ha fet arribar. L'expresident de la Generalitat ha demanat el vot per Junts per Catalunya, a Banyoles i arreu de Catalunya. "Hi ha molta gent que no vol que traiem un gran resultat, o molta gent que si pogués ens desplaçaria. Però no poden, perquè la força de la gent és molt més important", ha reblat, en un missatge de suport al candidat banyolí, Miquel Noguer.