Actualizado 10/5/2015 13:21:42 +00:00 CET

Marta Rovira: "Volem ajuntaments amb parets de vidre per a la seva transparència"

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Joan Ignasi Elena defensa que el 24M ha de servir per transformar la majoria social que hi ha a Catalunya en favor del canvi en una majoria política

Lleida (ACN).-

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha expressat el compromís d'ERC de "posar parets de vidre als ajuntaments" per tal que els ciutadans "puguin participar de forma permanent en la presa de decisions que afectin a la ciutat", ja que "la regeneració democràtica del país comença pels ajuntaments". Així ho ha defensat aquest diumenge a Lleida en un acte de suport al candidat d'ERC-Avancem a la Paeria, Carles Vega, i que també ha comptat amb la participació del coordinador general d'Avancem. Joan Ignasi ha defensat la necessitat de transformar el 24M la majoria social que hi ha a Catalunya en favor del canvi i de l'emancipació del país en una majoria política.Rovira ha defensat a Lleida que el 24M sigui "una primavera republicana" i "una revolució de la gent normal" per "transformar el país de baix a dalt i dignificar la vida de la gent". La secretària general d'ERC ha defensat la necessitat de posar els ajuntaments al servei dels ciutadans del país i especialment el de Lleida, fixant-se el repte d'assolir la Paeria, després de més de trena anys de governs del PSC.

Marta Rovira ha defensat quatre compromisos per després del 24 de maig que passen per prioritzar les persones, aconseguir una ciutat de les oportunitats al costat dels ciutadans i especialment dels que més pateixen, afavorir la cooperació entre les ciutats i pobles del país mitjançant el treball en xarxa i, finalment, fer que "la regeneració democràtica comenci pels ajuntaments". En aquest sentit, la secretària general d'ERC s'ha compromès a posar "parets de vidre per fer transparents els ajuntaments" amb "unes portes enormes" on els ciutadans puguin entrar i participar en la presa de decisions que afectin el seu municipi.

Rovira ha dit que el 24M ha de ser "la urna" per dipositar la papereta en favor d'aquestes propostes i "l'avantsala del gran referèndum del 27S per decidir què volem com a futur pel nostre país". Així, ha defensat la necessitat que al 27S hi hagi alcaldes "convençuts" en favor del procés constituent cap a la independència. "Cal que la Paeria faci un pas endavant en aquest sentit perquè a Lleida hi ha molt marge per córrer", ha afirmat.

Elena: "Cal transformar en majoria política, la majoria social que existeix a Catalunya en favor del canvi"

Per la seva banda, el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, s'ha mostrat convençut que "Lleida i Catalunya necessiten un canvi" i ha defensat que és 24M és l'oportunitat per "transformar en majoria política i en una opció de govern, la majoria social que existeix a Catalunya" en favor d'aquest canvi ja que els ciutadans "han dit prou a la corrupció i a un estat que deixa de banda a Catalunya". Per Elena, "el país necessita governs locals i nacionals on hi hagi bona gent" i, en aquest sentit, ha posat com a referència a Marta Rovira, i ha recordat que "les institucions són instrument al servei del seu amo, que és la gent".

Rovira i Elena han fet aquestes declaracions en el marc d'un míting-vermut de campanya de la coalició ERC-Avancem a Lleida i que ha estat amenitzat amb el ritme de rumba i de garrotins pel grup lleidatà La Violeta. El candidat a l'alcaldia de Lleida, Carles Vega, no ha pogut intervenir a l'acte per culpa de l'afonia que arrossega i en el seu lloc ho ha fet el número dos de la col·lació Josep Maria Baiget.  

Baiget: "El 24M ERC-Avancem entrarem amb força a la Paeria"

Baiget, que simbòlicament ha rebut durant la seva intervenció una trucada de la independència, ha assegurat que ERC-Avancem entrarà amb força a la Paeria el 24M i s'ha compromès a signar el compromís de la institució amb l'AMI. Així, ha interpel·lat tots els lleidatans que van votar ERC a les europees a també donar suport a la formació el 24M.

El número dos de la coalició ERC-Avancem a Lleida ha remarcat que el tema nacional i social "són indiscutibles" ja que "van lligats de la mà" i ha criticat que durant els darrers quatre anys l'oposició de la Paeria "ha estat adormida i, fins i tot, en el darrer ha arribat el Gargamel", en referència al parc temàtic sobre els Barrufets projectat per PSC i CiU al parc municipal de les Basses. Sobre aquesta qüestió ha dit que han de ser els ciutadans de Lleida els que decideixin quin ha de ser el futur de les Basses, així com del pala de Vidre.  

Baiget ha criticat que en la darrera legislatura "s'han fet uns pressupostos ignorant la ciutadania", amb unes "obres faraòniques" i deixant la Paeria amb un endeutament de 200 milions d'euros "mentre hi ha gent buscant als contenidors i que no pot menjar". Per això, s'ha compromès a ampliar els fons d'emergència, a promoure un nou pacte social per a la ciutadania, amb una targeta social que prioritzi els ciutadans més necessitats davant els impostos, taxes i l'accés a la cultura, un nou pacte per a l'ocupació, i potenciar l'oficina local d'habitatge.