Publicado 27/9/2019 20:30:55 +02:00CET

Marc Lamuà i Ferran Casas repetiran com a caps de llista del PSC per Girona al Congrés i al Senat

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El primer secretari gironí i diputat des del 2015 agraeix "la confiança" i promet "apropar les reivindicacions del territori" a Madrid

ACN

Girona.-Marc Lamuà i Ferran Casas repetiran com a caps de llista del PSC per Girona al Congrés i al Senat a les eleccions generals del 10-N. El Consell Nacional del partit, que s'ha celebrat a Barcelona, ha aprovat aquest divendres les llistes per a les quatre demarcacions catalanes. A la de Girona, els noms que hi apareixeran seran els mateixos que el passat 28-A, quan els socialistes van obtenir un diputat. Per tant, la responsable de Prospectiva de la Fundació Universitat de Girona (UdG), Blanca Cercas, anirà de número 2 al Congrés. Marc Lamuà, primer secretari del PSC a Girona i diputat des del 2015, ha agraït "la confiança" que li han fet els seus companys de partit i ha promès "apropar les reivindicacions del territori" a Madrid.

El Consell Nacional del PSC, que s'ha celebrat aquesta tarda a Barcelona, ha aprovat les llistes electorals per al 10-N. A Girona, els socialistes repetiran els mateixos noms –i ordre- amb què es van presentar als comicis de finals d'abril. Per tant, la llista al Congrés l'encapçalarà el tàndem Lamuà-Cercas i la del Senat tindrà de número 1 el catedràtic de la UdG Ferran Camas.Lamuà, que va entrar al Congrés al 2015, és llicenciat en Història i Història de l'Art per la UdG i doctorat en Arqueologia per la Rovira i Virgili (URV). Després que el Consell Nacional hagi avalat la llista, el primer secretari dels socialistes gironins s'ha mostrat "agraït" que "els companys i companyes socialistes tornin a confiar" en ell "per representar-los i apropar les reivindicacions del territori al Congrés".La número 2 de la llista, Blanca Cercas, és responsable de Prospectiva de la Fundació UdG. Llicenciada en Periodisme per la UAB i en Història per la UdG, va ser directora de Can Bellvitge (de la Fundació Oscobe) entre els anys 2006 i 2009. Blanca Cercas, germana de l'escriptor Javier Cercas, també ha estat cap d'àrea de Projectes Socials de la Fundació UdG.Per la seva banda, el cap de llista al Senat, Ferran Camas, és catedràtic de Dret Laboral i director de la Càtedra d'Immigració, Drets i Ciutadania de la UdG. La seva tasca investigadora s'ha centrat en els àmbits de la immigració i el mercat de treball i dret social de la Unió Europea.Lamuà els ha volgut agrair personalment que hagin tornat a repetir a la llista del PSC. "És motiu de felicitat per par dels socialistes gironines que dues persones amb el bagatge acadèmic i l vàlua professional i personal de Blanca Cercas i Ferran Camas hagin volgut continuar aportant el seu granet de sorra al nostre projecte", ha dit.