Publicado 14/6/2019 11:00:47 +02:00CET

Maragall apunta a un acord PSC-Cs per a la Diputació de Barcelona després del suport de Valls als pactes a l'ajuntament

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'alcaldable creu que els votants de Colau "tenen clar" un pacte amb ERC però que la pregunta als inscrits de BComú és "capciosa"

ACN

Barcelona.-L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha apuntat aquest divendres a un acord entre el PSC i Cs per governar la Diputació de Barcelona. "És una possibilitat aritmètica i una probabilitat política", ha dit en una entrevista a RAC1. Maragall ha apuntat a que aquesta opció pugui ser una realitat després del vot de Manuel Valls per a la investidura d'Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona dissabte i facilitar un govern entre BComú i socialistes. "Diuen que només és un dia, que no hi haurà cap dependència, però estiguem atents al que passi la setmana que ven en altres ajuntaments i a la Diputació de Barcelona per entendre si no hi ha lligams", ha dit. Maragall creu que els votants de Colau tenen "clar" un pacte amb ERC, però que els inscrits a BComú hauran de respondre a una pregunta "capciosa".

Maragall ha demanat "estar atents" els pròxims dies sobre què passarà amb altres institucions, com la Diputació de Barcelona, perquè li consten "converses i gairebé acords".Sobre la informació publicada aquest divendres pel diari 'Ara' sobre el finançament de la campanya de Valls, Maragall ha dit que "no és cap sorpresa", però que afegeix "il·lustració i claredat sobre de qui estem parlant i quina és la significació de la decisió de Colau de presentar-se a consciència que el seu èxit depèn d'aquests vots". A més, s'ha preguntat si la campanya de Valls "va respectar tots els límits de despesa electoral".